Úvod Novinky Tipy z programu
Rozhlasová verzia Čo ja viem či unikátne koncerty. Toto je ponuka rozhlasových jesenných programov
Rozhlasová verzia Čo ja viem či unikátne koncerty. Toto je ponuka rozhlasových jesenných programov

Rozhlasová verzia Čo ja viem či unikátne koncerty. Toto je ponuka rozhlasových jesenných programov

Slovenský rozhlas pripravil bohatú jesennú ponuku.

Poslucháči sa môžu tešiť na viacero noviniek, premiéry rozhlasových hier, koncerty či zaujímavé rozhovory.

Rádio Slovensko

Rádio Slovensko zaradí do svojho vysielania novinku v podobe krátkych poviedok, ktoré vytvorí umelá inteligencia. Tieto príbehy vzniknú na základe desiatich kľúčových pojmov od poslucháčov. Nedeľné večery budú i naďalej patriť Rozhlasovej hre na nedeľu.

pohľad-na-vchod-rozhlasu-a-televízie-slovenska

Tešiť sa môžete aj na rozhlasovú verziu televíznej súťaže Čo ja viem. V priebehu týždňa zaznejú v éteri otázky z televíznej relácie. Poslucháči sa tak môžu súťažiť o knižné ceny a poznávací zájazd. Na svoje si prídu aj športoví nadšenci. Pripravené sú rôzne športové duely, Európska futbalová klubová jeseň a ešte stále prebiehajúca Paralympiáda v Paríži.

Rádio Regina

Rádio Regina Západ pripravuje na jeseň premiérové vydania tradičných relácií. Program Zvony nad krajinou bude každú nedeľu o 11:00  prinášať informácie o slovenských obciach, napríklad o Oslanoch, Sľažanoch a Ostrove. V rámci tohto cyklu sa poslucháči môžu tešiť na rozhovory s významnými osobnosťami. Rádio tiež ponúkne zvukové portréty osobností, ako sú Simona Jurčová z Trnavy a Anna Zúriková, koncertná umelkyňa. Pripraví reportáže z vinobraní, kultúrnych podujatí, a priamy prenos z vinobrania v Modre. Vysielanie bude zahŕňať aj živé vstupy z festivalov a iných významných udalostí.

Rádio Regina Stred pripravuje na jeseň novinku - cyklus živých vstupov Po stopách Slobodného slovenského vysielača, ktorý počas SNP zohral významnú úlohu. Redaktori navštívia letisko Tri duby, Zvolenský zámok, vrch Laskomer a Donovaly. Príťažlivé trojhodinové vysielanie z hôr sa bude konať 21. septembra z Chaty pod Hrbom, označenej za geografický stred Slovenska. V spolupráci s Rádiom Slovensko predstaví turisticky atraktívne oblasti. Rádio Regina Stred sa zameria aj na históriu SNP a jeho významné miesta, pričom svoje vysielanie obohatí o živé prenosy z týchto lokalít.

Rádio Regina Východ bude pokračovať s obľúbenými folklórnymi reláciami, vrátane Zahrajte mi túto a záznamov z folklórnych slávností. Október bude patriť 40. ročníku Košického zlatého pokladu, ktorý prinesie dramaturgické zmeny a špeciálne skladby. Výročie SNP bude pripomínať pochodom Košickí rozhlasáci na Ceste hrdinov SNP. V novembri sa zameria na históriu 1. svetovej vojny so sériou Po stopách vojakov I. svetovej vojny. Poslucháči sa môžu tešiť aj na nové diely Rozhlasových bakalárov a premiéru rozhlasovej hry Mojmíra Grolla - Impérium.

Rádio Devín

Rádio Devín ponúkne pondelkové Koncerty zo sveta so záznamami z veľkých letných festivalov, ako BBC Proms a Salzburger Festspiele. Relácia Ars musica sa zameria na Veľké slovenské hudobné festivaly a novú sezónu slovenských orchestrov. Soboty budú patriť fíčrom a premiéram rozhlasových hier, napríklad Osobnosti Opery SND. V novembri si pripomenie 100 rokov od úmrtia Giacoma Pucciniho v relácii Operné Rádio Devín. V literárno-dramatickom segmente oslávi výročie Rudolfa Dobiáša a predstaví premiéry rozhlasových hier, čítaní na pokračovanie a audiodokumentov.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia