Úvod Novinky Tipy z programu
Tipy na týždeň: Tieto relácie sa vracajú na obrazovku, vychutnajte si aj skvelé filmy
Tipy na týždeň: Tieto relácie sa vracajú na obrazovku, vychutnajte si aj skvelé filmy

Tipy na týždeň: Tieto relácie sa vracajú na obrazovku, vychutnajte si aj skvelé filmy

Na televízne obrazovky sa vrátia nielen obľúbené relácie a programy, ale pribudne aj množstvo noviniek a premiér.

Jednotka

Aj na jeseň sa diváci môžu od pondelka do piatku tešiť na obľúbené vedomostné relácie. O 17.50 predvedú výnimočné vedomosti a pohotové reakcie súťažiaci v relácii Duel s moderátorom Gregorom Marešom a o 18.25 ho vystrieda Martin Nikodým vo vedomostnej súťaži Všade dobre, doma naj. V tej na súťažiacich čakajú otázky z histórie, kultúry, geografie, politiky alebo športu zo Slovenska, ale aj z Európy.

duel-polovica-novembra.jpg

Pondelky patria na Jednotke kvalitnej európskej filmovej tvorbe. V premiére ponúkne hneď niekoľko titulov, ako napríklad mrazivý krimithriller podľa bestselleru islandského spisovateľa Arnaldura Indriðasona Operácia Napoleon, príbeh priateľstva dievčaťa a závodného koňa, ktorých pretekársku budúcnosť ohrozí nehoda vo filme Búrka, skutočný príbeh legendy krasokorčuľovania Kathariny Wittovej pod názvom Katharina Witt: Voľba, ktorá ostáva, či príbeh talentovaného, ale chudobného kúzelníka a fakíra z malej indickej dediny vo filme Podivuhodná cesta fakíra, ktorý uviazol v skrini, a mnohé ďalšie.

Utorkový prime-time prinesie na obrazovky Jednotky napätie v kriminálnom seriáli Komisár Montalbano. V novembri ho vystrieda francúzska kriminálna miniséria Vysoká škola zločinu.

Štvrtkový večer na Jednotke bude v septembri patriť premiérovým epizódam nemeckého seriálu Ordinácia s výhľadom na more.

Piatkový večer bude túto jeseň na Jednotke patriť premiérovej 11. sérii vedomostnej šou Čo ja viem. Tá sa vráti na televízne obrazovky Jednotky každý piatok o 20.30 od 6. septembra. Moderátor Marcel Merčiak privíta v horúcich kreslách známe tváre a svoje vedomosti si opäť otestujú aj vysokoškolskí študenti v publiku.

Boris Valábik v Čo ja viem.jpg

Okrem súťažiacich spomedzi známych tvárí slovenského spoločenského života a vysokoškolákov prítomných v publiku, si opäť budú môcť zasúťažiť aj diváci pri televíznych obrazovkách prostredníctvom mobilnej aplikácie. Tú si môžu stiahnuť zadarmo z App Store či Google Play.

Sobotné večery budú aj na jeseň patriť obľúbeným zábavným reláciám. Večer na Jednotke odštartuje o 20.30 premiérovými časťami vedomostnej šou Záhady tela, v ktorej moderátor Marián Miezga privíta opäť zábavných súťažiacich zo Slovenska aj z Českej republiky. Nasledovať bude populárna talkšou Petra Marcina Neskoro večer so zaujímavými hosťami, hudobnými vystúpeniami a množstvom zábavy.

Ešte pred večernou zábavou bude sobotný podvečer na Jednotke počas jesene opäť patriť rodinnému magazínu Neposlušní s obľúbeným profesionálnym psím koučom Jurajom Ferkom. Aj v novej sérii, ktorá odštartuje už 7. septembra, navštívi niekoľko slovenských rodín a pomôže im lepšie porozumieť ich štvornohým miláčikom.

juraj-ferko-so-psom

Nedeľný prime-time na Jednotke bude v úvode mesiaca patriť filmom Indián, Fatima a Teória Tigra. V nedeľný podvečer o 18.10 ponúkne Jednotka druhú sériu gastronomickej relácie Veľkou lyžicou, ktorá divákom postupne predstaví cestu ďalších ingrediencií na Slovensko, ich lokálne pestovanie, zaujímavosti a unikátne recepty, ktoré oživia každú domácnosť.

Reláciou budú opäť sprevádzať Peter „Šarkan“ Novák a Octavia McKenzie. Nová séria odštartuje už v nedeľu 8. septembra a diváci sa v nej dozvedia všetko o baze, čerešniach, zmrzline, jahodách, moruši, maku, paprike, kukurici, ale navštívia aj tradičné trhy a dostanú inšpiratívne tipy, ako sa pripraviť na zimu.

Octavia znovu navštívi farmy, chovy, dediny a hlavne ľudí, ktorí sa pestovaním a spracovaním vybranej suroviny zaoberajú, kým Šarkan vyspovedá zaujímavých hostí, odborníkov, známe tváre a so šéfkuchárom divákom poradí ako so surovinou správne, a v receptoch aj originálne, pracovať.

Dvojka

Sobotné popoludnie patrí na Dvojke už tradične divácky mimoriadne obľúbeným hobby magazínom. Diváci sa môžu tešiť od 7. septembra aj na nové epizódy obľúbenej relácie Farmárska revue a každú druhú sobotu aj na premiérové epizódy magazínov Hubačka, Na rybách – Petrov zdar a Na zelenej adrese.

Seriálové novinky, ktoré si nemôžete nechať ujsť

V septembri uplynie 30 rokov od najtragickejšej námornej katastrofy v Európe – potopenia trajektu Estonia, na ktorého palube zomrelo vyše 850 ľudí. Rovnomenný škandinávsky seriál Estonia mapuje priebeh tragédie aj následné vyšetrovanie príčin nešťastia v 8 epizódach. V slovenskej premiére ho uvedie Dvojka od piatku 6. septembra vždy o 20.35.

Fanúšikovia celosvetového seriálového hitu Príbeh služobníčky sa môžu tešiť na premiéru piatej série na Dvojke od 7. septembra vždy v sobotu o 22.00.

Rozhovory s inšpiratívnymi osobnosťami aj plodné diskusie

Dvojka ponúkne aj počas jesene talkšou s rôznymi osobnosťami spoločenského života nielen zo Slovenska, ale aj zo zahraničia a tiež inšpiratívne diskusie k aktuálnym celospoločenským témam.

V pondelky o 21.30 sa bude moderátor Gregor Mareš so svojimi hosťami rozprávať v talkšou Experiment. Vo štvrtok o 22.00 bude viesť diskusie o histórii Ľubomír Bajaník v obľúbenej relácii SK Dejiny. Neskorý piatkový večer bude už tradične patriť talkšou Trochu inak s Adelou, v ktorej Adela Vinczeová privíta trojicu inšpiratívnych hostí z najrôznejších oblastí.

Talkšou Aleny Heribanovej Anjeli strážni bude patriť sobotný večer o 20.10 a počas jesene privíta v kresle hostí nielen zo Slovenska, ale aj zo zahraničia.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia