Úvod Novinky Tour de France
Nečakaná správa z Nice: V druhej etape Sagan v zelenom drese
Nečakaná správa z Nice: V druhej etape Sagan v zelenom drese

Nečakaná správa z Nice: V druhej etape Sagan v zelenom drese

V bodovacej súťaži o zelený dres je slovenský cyklista Peter Sagan tretí.

Napriek priebežnému 3. miestu v bodovacej súťaži o zelený dres si slovenský cyklista Peter Sagan v 2. etape Tour de France 2020 oblečie zelený dres . Dôvod je prozaický: líder hodnotenia Alexander Kristoff uprednostní žltý dres pre celkového lídra pretekov, Mads Pedersen uprednostňuje biely dres pre najlepšieho mladého pretekára.

Tretí v priebežnom hodnotení je slovenský Tourminátor a tak bude v zelenom štartovať práve on. Snom fanúšikov zo Slovenska je, aby si ho už počas zostávajúcich 20 etáp nevyzliekol a získal ho tak už ôsmy raz - to sa v histórii nepodarilo nikomu.

banner na Tour de France 2020

V prvej etape bojoval Slovák o víťazstvo až do záverečného šprintu , v ňom mal viac síl a šťastia Nór Alexander Kristoff. "Bol to šialený posledný kilometer, celý čas fúkal protivietor. Svoj špurt som odštartoval dvesto metrov pred koncom, no bolo to veľmi nervózne. V závere tam bol veľký zmätok. Finiš s takýmto protivetrom je vždy lotéria. Potrebujem len troch šťastia," povedal Sagan organizátorom.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V cieli ho vyspovedal aj kolega Samuel Brečka. "Videli sme dosť veľa pádov a etapa bola nebezpečná. Nepršalo tu asi mesiac, keď dnes zapršalo, bolo to ako na ľade. Nakoniec sa dohodli, že posledný zjazd sa neutralizuje. Šprint bol proti vetru a bol som až priveľmi vpredu, chýbalo trochu šťastia," povedal pre RTVS.

Druuhú etapu vysielame v nedeľu od 15.00 na Dvojke a na webe tdf.rtvs.sk.


autor: Jozef Kotris

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia