Úvod Novinky Zaujímavosti
Čo ste o sviatku lásky netušili? Prinášame vám desať prekvapivých faktov
Čo ste o sviatku lásky netušili? Prinášame vám desať prekvapivých faktov

Čo ste o sviatku lásky netušili? Prinášame vám desať prekvapivých faktov

Porozumenie samému seba a sebaláska je kľúčom k šťastnému a spokojnému ja.

Pomaly sa blíži Valentín . Samozrejme s ohľadom na aktuálnu situáciu, no sviatok lásky by si mal užiť každý z nás. Nie je totiž len o zamilovaných pároch ci výročiach. Tento deň je rovnako dôležitý aj pre každého z nás osobne. Porozumenie samému sebe a sebaláska je kľúčom k šťastnému a spokojnému ja. To vie samozrejme aj Dámsky klub . Obľúbený (nielen) ženský magazín si preto pre všetkých fanúšikov pripravil valentínsku súťaž !

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Priaznivcov našej relácie sme na facebookovej fanpage vyzvali, aby nám napísali, čo na sebe milujú oni. Či už sú to ich šikovné ruky, ktoré dokážu upiecť ten najlepší koláč, či vypestovať tie najchutnejšie paradajky alebo havranie dlhé vlasy či trochu krivý nos. Do komentárov sa zapojilo nespočet facebookových užívateľov s nádhernými odkazmi.

“Milujem ako dokážem vytvoriť doma rodinné prostredie a pohodu pre každého.” “Mám na sebe rada, že dokážem zvládnuť nesmierne veľa aj keď som unavená či nemám svoj deň.”Viem piecť pekelne dobré buchty,” hovoria diváčky Dámskeho klubu .

Každému je aj kvôli reklamám na internete, akciám v obchodoch či ošiaľu navôkol tento sviatok dobre známy.

Čo ste však možno o dni lásky naozaj netušili? Prinášame vám desať faktov o sviatku sv. Valentína!

1. Je vedecky dokázané, že červená, ktorá je farbou tohto sviatku, vás urobí viac príťažlivými pre opačné pohlavie! Farba tiež symbolizuje sebavedomie a spontánnosť. Takže dámy- červený rúž, červené šaty a máte to pod kontrolou!

2. V 18. storočí sa sviatok začal oslavovať aj malými zaľúbenými odkazmi, kartami. Keď sa tento zvyk dostal do Ameriky, nastal hotový ošiaľ. Každoročne je v Amerike odoslaných približne 114 miliónov valentínskych pozdravov. Celosvetovo je to asi jeden bilión.

3. Kvety, ktoré darúvate na Valentína majú svoje posolstvá. Ruža je kvet zamilovaných, no veľa prezradí i jej farba. Červená pre lásku a vášeň, žltá je farba priateľskej pozornosti, ružová vyjadruje romantiku, ale i náklonnosť a uznanie. Ľalie môžete darovať jemným, romantickým dušiam a pivónie či ranunculus zas tým, ktorí sú vyznávači nevšednosti!

4. V Japonsku dostávajú na sviatok sv. Valentína čokoládu len muži.

5. Zvyk mašlí na darčekoch sa datuje až do stredoveku, kedy dámy viazali svojim vyvoleným na zbroj farebné stužky pre šťastie v súbojoch.

6. Kto je Eros alebo Kupid? Grécky alebo neskôr rímsky boh lásky, ktorý vyzerá ako človek, no na svojich krídlach prináša zaľúbenosť randiacim párom!

7. Niektoré zoologické záhrady ponúkajú možnosť zakúpiť si švába. Prečo? Jednoducho ho pomenujete po svojom bývalom priateľovi či priateľke a oni ho naservírujú zvieratkám vo výbehu. Výťažky z týchto zbierok sa často používajú na charitatívne účely.

8. Temná minulosť sviatku lásky! Valentín je síce spájaný s láskou, vášňou, čokoládou a kvetmi, no jeho minulosť taká prijemná nie je. Na Valentína sa naprieč storočiami udiali desivé masakry, vraždy či popravy a červená farba sviatku má symbolizovať práve preliatu krv.

9. Bozk, ktorý dostanete alebo venujete na sviatok zamiovaných by vám mal po celý rok priniesť šťastie.

10. Vedeli ste, že existuje aj strach z lásky? Nazýva sa filofóbia, no je to celkom zriedkavý strach. Napríklad v takej obrovskej Amerike by ste našli len niečo okolo 250 tisíc ľudí s touto vzácnou “obavou”.

Prekvapil vás niektorý z faktov? Že nie? A čo napríklad ten, že valentínska súťaž na facebooku Dámskeho klubu fičí až do piatka 12. 2. 2021 ? Tak využite zvyšné dni a potešte sa pozornosťou od nás! Ak sa však už teraz nemôžete dočkať a chceli by ste napríklad obdarovať mamu, najlepšiu kamošku či sestru bežte na náš e-shop a nájdite pre ňu vhodný darček! Naskladnili sme už aj jarné kúsky!

eshop.rtvs.sk
25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia