Inšpirujte sa receptom z kuchyne Gaba Kocáka a Roba Pappa. Dnes servírujú ľahký a na chute trochu neobvyklý tarhoňový šalát vhodný aj pre vegetariánov!
Na šalát budeme potrebovať nasledujúce suroviny:
Šalotka - 2ks
Cesnak - 1ks
Olivy
Sušené paradajky
Uhorka
Kápia
Granátové jablko
Rajčina - čerstvá
Mäta
Limetka
Med
Koriander
Soľ
Postup:
Zeleninové ingrediencie nakrájame na drobné kúsky.
V hrnci necháme zovrieť vodu a osolíme ju.
Do vody dáme variť tarhoňu.
Na panvici vedľa zohrejeme olej a na miernom ohni opečeme pripravenú zeleninu (šalotka, cesnak, olivy, sušené paradajky, rajčina).
Zeleninu môžeme dochutiť limetkou či čili podľa chuti.
Vodu z cestovín nevylievame! Ušetríme ju na omáčku.
Omáčku pripravíme z cestovinovej vody, masla a olivového oleja.
Po zliatí cestoviny primiešane pripravenú zeleninovú zmes a omáčku.
Primiešame zvyšné ingrediencie (granátové jablko, kápiu, uhorku, mätu).
Dochutíme koriandrom, soľou či medom podľa vlastných preferencií.
Tarhoňový šalát je veľmi rýchly a jednoduchý recept pre všetkých, ktorí v kuchyni experimentujú s chuťami a ingredienciami. Tie ale môžu variovať a namiesto granátového jablka môžete skúsiť pridať napríklad figy. Podávame ho pri izbovej teplote. Dobrú chuť!