Úvod Novinky Zaujímavosti
Spojte príjemné a užitočné – Takto si vyrobíte dizajnovú tácku
Spojte príjemné a užitočné – Takto si vyrobíte dizajnovú tácku

Spojte príjemné a užitočné – Takto si vyrobíte dizajnovú tácku

Užite si recyklačné dobrodružstvo, pri ktorom si oddýchne vaša myseľ a zabavia sa ruky.

Ak máte po celom týždni plnú hlavu myšlienok na pracovný zhon a zároveň vás svrbia prsty, ktoré nechcú len ťukať do klávesov, máme pre vás riešenie.

Poďte spojiť príjemné s užitočným a vytvoriť si originálnu tácku - podnos z paletových dosiek. Využijete tak prebytočný materiál, trochu si zašpiníte ruky a hlavne, vypnete hlavu.

Návod na výrobu dizajnovej tácky s originálnou povrchovou úpravou priniesla Maja Demjanovičová v lifestylovom magazíne o bývaní, architektúre a dizajne Ako bývať, ako žiť, ktorá sa venuje práve recyklácii starých, nepotrebných vecí.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Sústredenie aj hra

Okrem paletových dosiek - ohobľovaných, obrúsených, z ktorých odstránite klince, potrebujete lepidlo na drevo a niekoľko momentov sústredenia.

Skontrolujte si, či sú hrany paletových dosiek rovné a lepidlo nanášajte po ich celej dĺžke v jednoliatej vrstve. Následne dosky spojte a zasvorkujte. Po zaschnutí dno budúcej tácky vybrúste.

Pri pridávaní bočných stien postupujte rovnako. Následne budete potrebovať jutové lano, z ktorého si vytvoríte úchytky. Použite vŕtačku a opäť lepidlo do otvorov (nie dier - dosky nesmú byť prevŕtané skrz-naskrz).

Prichádza relaxačná časť práce - maľovanie na tácku. Maja Demjanovičová odporúča používať neriedené, ideálne akrylové farby. Začnite od najsvetlejšej a maľujte, fŕkajte farbu štetcom, robte šmuhy - tvorte originálny dizajn. Farba búde síce schnúť niekoľko dní, no výsledok bude stáť za to.

Chcete viac nápadov nielen na recykláciu a tvorbu nových vecí zo starých či zvyškových? Pozrite si lifestylový magazín Ako bývať, ako žiť v premiére v sobotu na Jednotke o 18:25 hod. alebo zadarmo, bez reklamy v online archíve.

 

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia