Ak ste dostali ste chuť na sladké, musíte vyskúšať recept na lahodné čokoládové kocky s ovocím, ktoré nám v relácii Tajomstvo mojej kuchyne upiekla šikovná cukrárka a pekárka Jožka Zaukolcová.
Túto sympatickú dámu môžete vidieť aj v novej šou Pečie celé Slovensko, kde spolu s druhou porotkyňou Petrou Tóth hodnotí výkony amatérskych pekárov.
Dnes nám však prišla ukázať svoje umenie ona. S pomocou Gaba Kocáka pripravila nadýchaný čokoládový dezert.
Čokoládové kocky sú kombináciou úžasných chutí. Kokosový korpus, hrušky s karamelom či jogurtová pena s marhuľami a marakujou – verte, že vaše chuťové poháriky budú v siedmom nebi.
Výsledok stojí za to
Okrem receptu nám Jožka ukázala aj niekoľko skvelých trikov, na ktoré v kuchyni nedá dopustiť. Vysvetlila nám, ako pripraviť dokonalý karamel bez hrudiek a dokonca nám prezradila, podľa akých kritérií hodnotí dezerty v súťaži Pečie celé Slovensko.
Hoci vám príprava čokoládových kociek zaberie trochu viac času, nenechajte sa odradiť. Výsledok rozhodne stojí za to. Počas pečenia je dôležitá trpezlivosť, aby bol dezert naozaj dokonalý.Jožka sa neponáhľala a na každý krok sa maximálne sústredila. Sledovať jej cukrárske umenie je potešením pre oči. Keď nakoniec dezert ozdobila, naskytol sa nám pohľad na umelecké dielo.
Reláciu Tajomstvo mojej kuchyne môžete sledovať každú nedeľu o 18:15 hod. na Jednotke. Viac skvelých receptov nájdete aj v našom archíve, kde si ich môžete pozrieť zadarmo a bez reklamy.
FOTO: RTVS