Bábovka je klasika, ktorú vám iste nemusíme predstavovať. Tento jednoduchý múčnik si nájde miesto na každom stole.
Ak vás už omrzela klasická kakaová bábovka ozdobená iba práškovým cukrom, vyskúšajte špeciálnu kávovú bábovku, v ktorej sa spájajú všetky jesenné chute.
Netradičné jesenné ingrediencie
Recept si pre televíznych divákov relácie Tajomstvo mojej kuchyne pripravil Robo Papp.
Obľúbený kuchár rád skúša netradičné recepty a tentoraz sa rozhodol okoreniť klasickú bábovku. Múčnik sa v jeho podaní zmenil na delikátny dezert s nezabudnuteľnou chuťou.
Na prípravu budete okrem bežných ingrediencií potrebovať aj silnú kávu, tekvicu hokkaido či mandľový likér, ktorý dodá bábovke nádhernú vôňu aj chuť.
Na záver vám naši kuchári prezradili aj recept na banánovú zmrzlinu s čokoládovo-arašidovým krémom, ktorým si bábovku môžete doplniť.
Želáme vám dobrú chuť!
Pre viac skvelých receptov nezabudnite sledovať reláciu Tajomstvo mojej kuchyne každú nedeľu o 18.15 hod. na Jednotke. Všetky odvysielané časti nájdete aj v našom archíve, kde si ich môžete pozrieť zadarmo a bez reklám.
FOTO: RTVS