Úvod Novinky Zaujímavosti
Bambuľka, Kuko a iné: Veľké odhalenie o detskej tvorbe
Bambuľka, Kuko a iné: Veľké odhalenie o detskej tvorbe

Bambuľka, Kuko a iné: Veľké odhalenie o detskej tvorbe

Detská tvorba má v Slovenskej televízii za sebou neuveriteľný príbeh.

Kvôli nim a ďalším postavičkám si státisíce deti radi sadali k televíznym obrazovkám, aby sa stretli s hrdinami svojich rozprávok: Matelko, Kuko, Raťafák, Drobček, Slniečko na rukavičke...

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Ako to vyzeralo s nakrúcaním Bambuľky? Ako si na tie časy spomína dramaturgička RTVS Magdaléna Glasnerová? Bola relácia Od Kuka do Kuka v nedeľu aj s tým zámerom, aby deti nešli do kostola, ale sledovali televíziu?

Odpovede na tieto otázky zazneli v ostatnom vydaní relácie Boli sme pri tom. Ak ste nestihli vo štvrtok premiéru, nájdete ju v našom archíve.

Večerníček

„Celý koncept večerníčkov bol jednotný, aby deti mali jeden Večerníček a nie viac rozprávok po sebe. Dramaturgia bola nastavená tak, aby sa rozprávka vždy skončila dobre a potom mama šla uložiť dieťa, prípadne si k tomu niečo povedali, ale aby dieťa nebolo rozrušené," prezradila moderátorka Od Kuka do Kuka Patrícia Jarjabková.

Reláciu Boli sme pri tom s Adelou Vinczeovou vysielame aj tento štvrtok od 20.30 hod. na Jednotke. Bude venovaná míľnikom našej krajiny a priblíži pády aj historické vzopätia z pohľadu televízie.

Foto: Koláž RTVS

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia