Obľúbená relácia Tajomstvo mojej kuchyne zahájila sezónu v novej zostave. Robo Papp sa rozlúčil s televíznymi divákmi a ku Gabovi Kocákovi sa vo februári pridala sympatická moderátorka Katka Brychtová.
Na sympatickú dvojicu sa môžete tešiť už 6. februára o 18:15 hod. na Jednotke.
Prvá epizóda chutnej relácie sa niesla v znamení tradičných chutí zo všetkých kútov Slovenska. Gabo pripravil Demikát a Kapustníky z Zuckermandla, Katka Brychtová divákom priniesla svoj obľúbený dezert – Koláč pani starostovej.
Katka sa recept naučila pri nakrúcaní šou Naj dedinka Slovenska od pani starostky z Malachova.
Že ide o naozaj neodolateľný dezert, potvrdzuje aj pikoška, ktorú Katka prezradila Gabovi:
„Ten koláč sa pôvodne volá orgazmus. Ona (starostka) mi napísala do receptu: ´Potom ho nakrájate, papáte a pociťujete orgazmus,“ dodala so smiechom moderátorka.
Katka upozornila, že pri príprave je dôležité dbať na niekoľko zásad:
- Pudingový krém musí mať dostatočnú hustotu – príliš riedky puding by sa pri krájaní roztekal.
- Korpus nechajte celkom vychladnúť a až potom začnite dezert plniť a zdobiť.
- Ananás do cesta vylejte spolu so šťavou, aby bol korpus vláčny a šťavnatý.
Pripravte si aj vy dezert s ananásom, lahodným pudingovým krémom a bohatou posýpkou z orechov, čokolády a jahôd, ktorý okamžite zmizne zo stola.
Recept a celú epizódu relácie Tajomstvo mojej kuchyne nájdete v online archíve RTVS, kde si všetky odvysielané časti môžete pozrieť zadarmo a bez reklám.
Na premiérové časti s Gabom Kocákom a Katkou Brychtovou sa môžete tešiť každú februárovú nedeľu o 18:15 hod.
Reláciu najbližšie vysielame už 6. februára na Jednotke. Tajomstvo mojej kuchyne môžete sledovať aj online a zadarmo.
FOTO: Facebook / Tajomstvo mojej kuchyne