Fašiangy sú od nepamäti obdobím zábavy, radosti a hodovania. Na stoloch našich babičiek nesmeli chýbať voňavé šišky s lekvárom, fánky či pagáče. Urobte si doma hody aj vy.
V obľúbenej relácii Tajomstvo mojej kuchyne sme privítali šikovnú cukrárku Raziju Trnačevič, ktorá predstavila recept na tradičné šišky s netradičnou polevou. Majsterka bezlepkového pečenia Betka Švorcová zasa pripravila šišky bez lepku.
Šišky so slaným karamelom a jahodovou penou
Dostali ste chuť na klasické šišky, no už vás nebaví čokoládová poleva či lekvárová plnka? Vyskúšajte tento originálny recept Razije Trnačevič.
Skúsená cukrárka si vzala do parády tradičné šišky, ktoré ozdobila slaným karamelom a penou z mrazených jahôd.
Razija tiež prezradila, čo je pri príprave slaného karamelu dôležité, aby bol jemný a lahodný.
Bezlepkové šišky s čokoládou
Alžbeta Švorcová je skutočnou odborníčkou na bezlepkové recepty. Na jej vynikajúcich šiškách si pochutia nielen ľudia citliví na lepok, ale všetci, ktorí milujú sladké.
To, že ide o šišky z bezlepkovej múky, by ste zrejme neuhádli. Ako sa priznal Robo Papp, po ochutnaní Betkinej šišky nepocítil žiaden rozdiel.
Oba recepty na chutné šišky nájdete v našom archíve, kde si celú reláciu môžete pozrieť bez reklamy.
V najnovšej časti relácie Tajomstvo mojej kuchyne sa okrem receptov na šišky môžete inšpirovať aj receptom Gaba Kocáka, ktorý pripravil cestoviny plnené paštrnákom.
FOTO: Facebook / Tajomstvo mojej kuchyne