V nedeľu sa v relácii Tajomstvo mojej kuchyne opäť vyváralo, vypekalo a ochutnávalo. Gabo Kocák a Anka Šišková si pre všetkých maškrtníkov pripravili viacero vynikajúcich receptov, ktoré môžete vyskúšať aj vy vo vašich kuchyniach. Všetky nájdete v televíznom archíve RTVS.
Keďže prázdniny sú za rohom, posledná časť tejto sezóny sa niesla v znamení letných chutí. Anka Šišková pripravila zdravý dezert v podobe ražného koláča s makom a lesným ovocím.
Zahanbiť sa nenechal ani šéfkuchár Gabo Kocák. Ten ugriloval vynikajúce medové kurča, ku ktorému pripravil melónovo-špargľový šalát.
Netradičné spojenie chutí
Základom Gabovho receptu na grilované kuracie mäso je správne spojenie viacerých chutí. Hoci šéfkuchár použil na prvý pohľad kontrastné chute, výsledok vás zaručene príjemne prekvapí.
Ku kuraťu Gabo pripravil šalát z grilovanej špargle a melónu. Napriek tomu, že melón je stále mnohými ľuďmi považovaný za ovocie, melónovo-špargľový šalát bol v skutočnosti zeleninový. Žltý aj červený melón totiž patria k zelenine.
A nezabúdajte – keď budete nabudúce jesť melón, dajte si aj zopár zrniečok. Melónové zrniečka sú bohaté na horčík, ktorý je dôležitý pre správnu činnosť srdca či ciev.
Dobrú chuť!
Hoci bude naša televízna kuchyňa počas leta prázdna, nezúfajte. V archíve totiž nájdete aj počas letných mesiacov všetky odvysielané epizódy Tajomstva mojej kuchyne zadarmo a bez reklám.
25 50 75 90