Úvod Novinky Zaujímavosti
Moderné rozhlasové vysielanie RTVS je opäť dostupnejšie
Moderné rozhlasové vysielanie RTVS je opäť dostupnejšie

Moderné rozhlasové vysielanie RTVS je opäť dostupnejšie

RTVS rozširuje pokrytie digitálneho rozhlasového vysielania DAB+ o dva nové vysielače.

Digitálne rozhlasové vysielanie môžu prijímať poslucháči v Trenčíne a jeho okolí. Od 1. júla 2022 pokrýva túto časť Slovenska nový DAB+ vysielač v lokalite Trenčín Nad Oborou.

Služba DAB+ sa od 1. augusta 2022 rozrastie aj o ďalší nový vysielač, a to v Rimavskej Sobote. Týmto spustením sa DAB+ vysielanie dostane už do ôsmej lokality Slovenska.

Aktuálne je možné prijímať digitálne rozhlasové vysielanie v spomínanom Trenčíne, ako aj Bratislave, Nitre, Žiline, Banskej Bystrici, Dunajskej Strede, Košiciach a v okolí týchto oblastí.

Prečo je DAB+ výhodné

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


DAB+ je moderný spôsob prijímania rozhlasového signálu. Vďaka šíreniu signálu dostane poslucháč čistý zvuk so sprievodnými informáciami, napr. o názve interpreta, resp. hranej skladby či dopravné informácie, alebo informácie o počasí.

Stačí si zaobstarať rozhlasový prijímač s displejom a označením DAB+. Na prijímanie signálu dokonca nie je potrebné pripojenie na internet.

Prostredníctvom digitálneho rozhlasového vysielania môžu poslucháči počúvať všetky programové služby FM vysielania RTVS, resp. stanice šíriace cez internet. Spustením DAB+ klasické FM vysielanie nekončí. Výhodou DAB+ však je, že poslucháč dostáva čistejší zvuk bez šumov a v stabilnej kvalite.

Ak túžite kráčať s dobou, zaobstarajte si nový prijímač už dnes. Všetky podstatné informácie k vysielaniu DAB+ nájdete na našej špecializovanej podstránke cisteradio.sk.

25 50 75 90
Foto: Shutterstock

Živé vysielanie ??:??

Televízia