Gabo Kocák sa v nedeľu lúčil s módnou návrhárkou Lýdiou Eckhardt, ktorá mu robila spoločnosť počas septembrových nedieľ.
Už budúcu nedeľu sa po boku šéfkuchára v relácii Tajomstvo mojej kuchyne predstaví šarmantná herečka Henrieta Mičkovicová. Uplynulá nedeľa však ešte patrila Lýdii, ktorá sa s divákmi rozlúčila vo veľkom štýle.
Recept na pleskavicu s cuketou
Sympatická Lýdia priniesla do televíznej kuchyne množstvo skvelých a chutných receptov, ktoré naučila Gaba aj divákov.
Svoje kulinárske umenie potvrdila aj tentokrát, keď pripravila vynikajúcu pleskavicu s cukinou, ktorú môžete podávať aj na záhradných grilovačkách.
Na jej prípravu budete potrebovať:
- 500 g mletého hovädzieho mäsa
- 500 g mletého bravčového mäsa
- 1-2 menšie cukety
- 100 ml sýtenej minerálky
- 100 ml oleja
- 2-3 cibule
- 1 pálivú papričku
- mleté čierne korenie
- soľ
Následný postup je naozaj jednoduchý a výsledok skutočne lahodný. Vo väčšej mise premiešajte mleté hovädzie a bravčové mäso. K nemu pridajte neošúpanú cuketu nastrúhanú na menšom strúhadle.
K zmesi pridajte cibuľu nakrájanú na kocky, čili papričku, minerálku, olej, korenie a soľ. Všetko dobre premiešajte a nechajte odležať. Z pripravenej zmesi potom tvarujte malé placky, ktoré môžete grilovať.
Ako prílohu môžete podávať Gabov indický chlieb s chimichurri a omáčkou z pečených paprík, ktorý sa k pleskavici perfektne hodí. Recept na indický chlieb nájdete spoločne s receptom na pleskavicu v archíve Tajomstva mojej kuchyne.
Ak máte radi sladké, nezabudnite pripraviť dezert v podobe famóznych odpaľovaných vanilkových venčekov s malinami, ktoré v relácii vykúzlila šikovná hostka Janka.
Všetky recepty a odvysielané epizódy nájdete v online archíve RTVS zadarmo a bez reklám.
Na premiérovú časť s Gabom Kocákom a Henrietou Mičkovicovou sa môžete tešiť už tradične v nedeľu o 18:15 hod. na Jednotke a live na webe RTVS.
25 50 75 90