Úvod Novinky Zaujímavosti
Pleskavica trochu inak. Vyskúšajte recept Lýdie Eckhardt
Pleskavica trochu inak. Vyskúšajte recept Lýdie Eckhardt

Pleskavica trochu inak. Vyskúšajte recept Lýdie Eckhardt

V relácii Tajomstvo mojej kuchyne opäť rozvoniavali tie najlákavejšie jedlá. Ochutnajte vynikajúcu pleskavicu podľa receptu módnej návrhárky.

Gabo Kocák sa v nedeľu lúčil s módnou návrhárkou Lýdiou Eckhardt, ktorá mu robila spoločnosť počas septembrových nedieľ.

Už budúcu nedeľu sa po boku šéfkuchára v relácii Tajomstvo mojej kuchyne predstaví šarmantná herečka Henrieta Mičkovicová. Uplynulá nedeľa však ešte patrila Lýdii, ktorá sa s divákmi rozlúčila vo veľkom štýle.

Recept na pleskavicu s cuketou

Sympatická Lýdia priniesla do televíznej kuchyne množstvo skvelých a chutných receptov, ktoré naučila Gaba aj divákov.

Svoje kulinárske umenie potvrdila aj tentokrát, keď pripravila vynikajúcu pleskavicu s cukinou, ktorú môžete podávať aj na záhradných grilovačkách.

Na jej prípravu budete potrebovať:

  • 500 g mletého hovädzieho mäsa
  • 500 g mletého bravčového mäsa
  • 1-2 menšie cukety
  • 100 ml sýtenej minerálky
  • 100 ml oleja
  • 2-3 cibule
  • 1 pálivú papričku
  • mleté čierne korenie
  • soľ

Následný postup je naozaj jednoduchý a výsledok skutočne lahodný. Vo väčšej mise premiešajte mleté hovädzie a bravčové mäso. K nemu pridajte neošúpanú cuketu nastrúhanú na menšom strúhadle.

K zmesi pridajte cibuľu nakrájanú na kocky, čili papričku, minerálku, olej, korenie a soľ. Všetko dobre premiešajte a nechajte odležať. Z pripravenej zmesi potom tvarujte malé placky, ktoré môžete grilovať.

Ako prílohu môžete podávať Gabov indický chlieb s chimichurri a omáčkou z pečených paprík, ktorý sa k pleskavici perfektne hodí. Recept na indický chlieb nájdete spoločne s receptom na pleskavicu v archíve Tajomstva mojej kuchyne.

Ak máte radi sladké, nezabudnite pripraviť dezert v podobe famóznych odpaľovaných vanilkových venčekov s malinami, ktoré v relácii vykúzlila šikovná hostka Janka.

Všetky recepty a odvysielané epizódy nájdete v online archíve RTVS zadarmo a bez reklám.

Na premiérovú časť s Gabom Kocákom a Henrietou Mičkovicovou sa môžete tešiť už tradične v nedeľu o 18:15 hod. na Jednotke a live na webe RTVS.

25 50 75 90

Galéria

Tajomstvo mojej kuchyne.jpg Gabo Kocák, Tajomstvo mojej kuchyne.jpg pleskavica, recept, Tajomstvo mojej kuchyne.jpg Odpaľované venčeky, recept, Tajomstvo mojej kuchyne.jpg
FOTO: RTVS

Živé vysielanie ??:??

Televízia