Jeseň udrela v plnej sile, no okrem studených dní nám priniesla aj obľúbené jesenné ovocie a zeleninu.
Jabĺčka, orechy aj tekvicu použili šikovní kuchári v nedeľnej kulinárskej relácii Tajomstvo mojej kuchyne.
Dostali ste chuť na domáci jablkový koláč alebo vám doma zostali jabĺčka a vy neviete, čo s nimi? Vyskúšajte rýchly recept Lýdie Eckhardt.
Rýchly recept na jablkový koláč
Druhá epizóda Tajomstva mojej kuchyne sa niesla v znamení jesenných chutí. Gabo pripravil zajaca v omáčke zo sušených datlí s nakladanými ríbezľami a krémom z pečenej tekvice. Špeciálna hostka, Ružena Kamasová, naučila Gaba pripravovať tradičný hrušovský lepník a Gabova septembrová posila pripravila lahodný jablkový koláč.
Recept na Lydkin koláč je skutočne jednoduchý a rýchly, takže ho zvládnete aj keď vás prekvapí nečakaná návšteva alebo chuť na sladké.
Autorka receptu prezradila tip, ako zabrániť tomu, aby boli orechy v koláči horké – stačí, ak ich noc pred pečením namočíte do vody.
Gabo doplnil, že ak do koláča pridávate hrozienka, môžete ich namočiť do orechového likéru.
Dobrú chuť!
RTVS online
Celú epizódu Tajomstva mojej kuchyne plnú vynikajúcich receptov nájdete v online archíve RTVS zadarmo a bez reklám.
Na premiérovú časť kulinárskej relácie s Gabom Kocákom a jeho ženskou posilou sa môžete tešiť už tradične v nedeľu o 18:15 hod. na Jednotke.
25 50 75 90