Úvod Novinky Zaujímavosti

Cestovinová rýchlovka. Recept vhodný nielen na víkend

Cestovinami s domácim pestom zaručene nič nepokazíte a v kuchyni strávite minimum času. Ako na ne?

Cestovinová rýchlovka. Recept vhodný nielen na víkend

Povýšiť "študentské" jedlo - cestoviny na vyšší gurmánsky level je ľahké. Stačí zopár surovín, správne zvolené kombinácie chutí a lahodné jedlo je na svete.

Inšpirujte sa rýchlym a jednoduchým receptom z kulinárskej šou Pravidlá mojej ženy, ktorým nepohrdol ani michelinský kuchár Peter Duranský.

Navarí jeden za necelú polhodinku, najedia sa štyria.

Recept na rigatoni so špenátom a pestom so sušených paradajok

Rigatoni-so-spenatom.jpg

Suroviny:

  • 400 g cestovín rigatoni
  • 100 g baby špenátu
  • 250 g mozzarelly
  • 200 ml olivového oleja
  • 80 g solených arašidov
  • 50 g parmezánu
  • 100 g petržlenovej vňate
  • 200 g sušených paradajok v oleji
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ
  • čierne mleté korenie
  • voda na varenie cestovín


Postup:

  1. Do väčšieho hrnca dáme 1,5-2 litre vody, necháme zovrieť, pridáme soľ a olivový olej. Voda na cestoviny musí byť presolená. Po zovretí pridáme cestoviny a varíme približne 10-12 minút. Cestoviny scedíme, keď sú uvarené al dente (nie úplne mäkké) a pokvapkáme ich olivovým olejom. Vodu z cestovín si odložíme.
  2. Mozzarelu nakrájame na menšie kocky. Parmezán najemno nastrúhame.
  3. Do mixéra dáme olivový olej, sušené paradajky, petržlenovú vňať bez stopky, slané arašidy, cesnak, nastrúhaný parmezán, soľ, korenie a všetko spolu dôkladne dohladka zmixujeme.
  4. Toto pesto vysypeme na panvicu, pridáme trochu vody z cestovín, zahrejeme, aby sa zmes spojila a zmiešame s cestovinami. Ak je zmes ešte hustá, môžeme pridať ďalšiu vodu.
  5. Zmiešame , dochutíme soľou, korením a na záver pridáme nakrájané kúsky mozzarelly.
  6. Na tanieri servírujeme s lístkami baby špenátu.

Viac inšpirácií na chutné recepty nájdete na webe Pravidlá mojej ženy a ďalší diel kulinárskej šou si môžete pozrieť v nedeľu na Jednotke.

25 50 75 90