Povýšiť "študentské" jedlo - cestoviny na vyšší gurmánsky level je ľahké. Stačí zopár surovín, správne zvolené kombinácie chutí a lahodné jedlo je na svete.
Inšpirujte sa rýchlym a jednoduchým receptom z kulinárskej šou Pravidlá mojej ženy, ktorým nepohrdol ani michelinský kuchár Peter Duranský.
Navarí jeden za necelú polhodinku, najedia sa štyria.
Recept na rigatoni so špenátom a pestom so sušených paradajok
Suroviny:
- 400 g cestovín rigatoni
- 100 g baby špenátu
- 250 g mozzarelly
- 200 ml olivového oleja
- 80 g solených arašidov
- 50 g parmezánu
- 100 g petržlenovej vňate
- 200 g sušených paradajok v oleji
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ
- čierne mleté korenie
- voda na varenie cestovín
Postup:
- Do väčšieho hrnca dáme 1,5-2 litre vody, necháme zovrieť, pridáme soľ a olivový olej. Voda na cestoviny musí byť presolená. Po zovretí pridáme cestoviny a varíme približne 10-12 minút. Cestoviny scedíme, keď sú uvarené al dente (nie úplne mäkké) a pokvapkáme ich olivovým olejom. Vodu z cestovín si odložíme.
- Mozzarelu nakrájame na menšie kocky. Parmezán najemno nastrúhame.
- Do mixéra dáme olivový olej, sušené paradajky, petržlenovú vňať bez stopky, slané arašidy, cesnak, nastrúhaný parmezán, soľ, korenie a všetko spolu dôkladne dohladka zmixujeme.
- Toto pesto vysypeme na panvicu, pridáme trochu vody z cestovín, zahrejeme, aby sa zmes spojila a zmiešame s cestovinami. Ak je zmes ešte hustá, môžeme pridať ďalšiu vodu.
- Zmiešame , dochutíme soľou, korením a na záver pridáme nakrájané kúsky mozzarelly.
- Na tanieri servírujeme s lístkami baby špenátu.
Viac inšpirácií na chutné recepty nájdete na webe Pravidlá mojej ženy a ďalší diel kulinárskej šou si môžete pozrieť v nedeľu na Jednotke.