Úvod Novinky Pečie celé Slovensko

Pestrofarebná rodinná torta od Janky. Zamilujete si ju nielen na Valentína

O týždeň je Valentín, no lásku môžete vyjadriť aj teraz s receptom od pekárky Janky a jej synčeka.

Pestrofarebná rodinná torta od Janky. Zamilujete si ju nielen na Valentína

"Keďže už nemám len jednu lásku, ale hneď tri, rozhodla somsa spraviť tortu, aby sa každému ušlo," hovorí hneď na začiatok k svojej torte pekárka Janka, ktorá sa v druhej sérii Pečie celé Slovensko vryla do pamäti všetkým fanúšikom pečenia.

Sympatická mäsiarka, ktorá to dopiekla až do finále, vytvorila rodinnú tortu spontánne, ako vraví, len tak z hlavy a pomáhal jej pritom jej synček.

"Nie je síce červená a zlatá, no podľ mňa aj takouto formou sa dá vyjadriť láska," uviedla na margo blížiaceho sa sviatku všetkých zaľúbených. A má pravdu, láska v rodine sa len násobí. Tak si ju vychutnajte aj s Jankinou tortou.

Rodinná torta od Janky

Recept na rodinnú valentínsku tortu

Korpus:

  • 7 vajec
  • 210 g kryštálového cukru
  • 210 g polohrubej múky
  • 7 PL vody
  • 7 PL oleja
  • potravinárske farbivá

Krém:

  • 600 g mascarpone
  • 200 ml 40% smotany na šľahanie
  • 70 g hnedého cukru

Vklad kivi:

  • 300 g kivi
  • 100 ml vody
  • 50 g hnedého cukru
  • 20 g pudingového prášku

Vklad lesné ovocie:

  • 300 g lesného ovocia
  • 100 ml vody
  • 50 g hnedého cukru
  • 20 g pudingového prášku

Vklad pomaranč:

  • 300 g dužiny z pomaranča
  • 100 ml vody
  • 50 g hnedého cukru
  • 20 g pudingového prášku

Postup

  1. Cesto: Oddelíme bielky a žĺtky. Do bielkov vsypeme cukor a dáme šľahať do hustej peny. Pridáme vodu necháme premiešať a následne po lyžiciach pridávame olej a žĺtky. Do zmesi opatrne zapracujeme múku, cesto rozdelíme na tri časti a každú zafarbíme inou farbou. Cestá potom postupne vrstvíme na seba a pečieme vo vyhriatej rúre na 170 stupňov cca jednu hodinu.
  2. Krém: Mascarpone, šľahačku a cukor dáme do mixéra a šľaháme do zhustnutia.
  3. Vklady: Ovocie dáme do hrnca spolu s cukrom a vodou a necháme cca 10 minút variť na miernom stupni. Po častiach si prilievame pudingový prášok rozmiešaný v troche vody. Necháme prevariť 4 minúty, preložíme do misky a dáme zachladiť asi na hodinku.
  4. Vychladnuté cesto si prekrojíme na tri časti. Prvú si položíme na podložku a do stredu vo výške asi pol centimetra natrieme krém. Ďalší krém si dáme do vrecka s ozdobnou špičkou a po obvode torty nastriekame krém. Do stredu dáme ovocný vklad. Takto pokračujeme až do vrchu. Hotovú tortu dáme do chladu aspoň na dve hodiny najlepšie na 24 hodín.
25 50 75 90