Úvod Novinky Zaujímavosti
Obed v oblakoch alebo v stredoveku? Navštívte reštaurácie s konceptom
Obed v oblakoch alebo v stredoveku? Navštívte reštaurácie s konceptom

Obed v oblakoch alebo v stredoveku? Navštívte reštaurácie s konceptom

Premýšľali ste nad netradičným rande alebo originálnym gurmánskym zážitkom?

Vo svete sú už známe a teraz ich môžete vyskúšať aj na Slovensku – originálne reštaurácie s konceptom. Gurmánsky zážitok, ktorý ponúkajú nie je iba o dobrom jedle, ale najmä o spôsobe servírovania.

V Dámskom klube sme prostredníctvom krátkej dokrútky predstavili niektoré z nich.

Obed v oblakoch

Takúto romantiku môžete zažiť vo Vysokých Tatrách. Čaká na vás let v horkovzdušnom balóne s výhľadom na krásnu slovenskú krajinu, počas ktorého vám naservírujú dobré jedlo. Kulinárske špeciality pripraví šéfkuchár priamo pred vami.

„Myslím si, že každý človek chce mať nejaký nový zážitok, a aj tento balón sa snaží priniesť niečo nové do života ľudí a vyskúšať si tú gastronómiu vo vzduchu,“ povedala prevádzková riaditeľka hotela Lomnica Miriam Vojčíková.

Balón lieta v letných aj v zimných mesiacoch a celkový let trvá približne hodinu.

A aké menu môžu ľudia v balóne ochutnať? „Väčšinou také, ktoré sa nemusí extrémne tepelne upravovať, pretože je tu kolísavá teplota,“ uviedol Patrik Pokrývka šéfkuchár z Hotela Lomnica. „Takže väčšinou len také, ktoré sú tak letne ohriate,“ upresnil.

balón-Miroslava-Mlynárová-TASR

Navarte si sami

Ďalší zaujímavý a originálny nápad ponúka reštaurácia v Bratislave. V jej priestore si návštevníci navaria to, čo si v jedálnom lístku vyberú. Netradičné? O to práve ide.

Všetko, čo potrebujete máte k dispozícii. „Okrem ingrediencií mu na stole nechýba tablet s videonávodom, ktorý ho prevedie celým procesom toho varenia,“ vraví Alžbeta Vaniherová z reštaurácie Makery.

Recepty sú prispôsobené tak, aby ich zvládol aj začiatočník. Na svoje si však prídu aj pokročilí kuchári a kuchárky, pretože reštaurácia ponúka zaujímavé kombinácie chutí, ingrediencií a nápady, ktorými sa môžu inšpirovať.

Varenie tu zaberie omnoho menej času ako doma. Všetky ingrediencie sú pripravené tak, aby čas varenia nepresiahol 20 až 30 minút. Približne o takúto dobu je vaše jedlo servírované na tanieri.

Hostina zo stredoveku

Za tretím, menej romantickým, ale o to viac nevšedným gurmánskym zážitkom sa môžete vybrať do Štúrova. Nájdete tu stredovekú reštauráciu, ktorá je návratom v čase.

Pripravte sa na neštandardné zaobchádzanie a sedliacku atmosféru, ktorej sa prispôsobuje aj slovník obsluhy. Niekoho na prvý moment zaskočí zdanlivo netaktné zaobchádzanie, preto si treba uvedomiť, že vstupuje do stredoveku. Reštaurácia však rešpektuje, ak je návštevníkom správanie nekomfortné a svoj prístup na požiadanie zmení.

pexels-pixabay-161936.jpg

Čo okrem interiéru a neštandardnej obsluhy ešte zažijete? Porcie sú nadmerne veľké a jedlo servírované na podnose. Príbor by ste hľadali zbytočne. „Príbory tu nemáme, na to zabudnite. Máme maximálne nôž, to je všetko,“ uviedla Angela Letrichová zo Stredovekej sedliackej reštaurácie.


25 50 75 90
Foto: Pexels

Živé vysielanie ??:??

Televízia