Aj uplynulá nedeľa na Jednotke patrila obľúbenej relácii Tajomstvo mojej kuchyne. Vedľa šéfkuchára Gaba Kocáka sa opäť postavila sympatická herečka Eva Pavlíková, ktorá hviezdi nielen na divadelných doskách, ale aj v kuchyni.
Na chutné recepty a zábavnú dvojicu sa môžete tešiť aj budúcu nedeľu od 18:15 hod.
Tentokrát dvojica pripravila kuracie hody, za ktoré by sa nemusela hanbiť ani luxusná reštaurácia. A čo je ešte lepšie, z kuraťa nezostal ani jediný kúsok, ktorý by musel ísť do koša.
Glazované kuracie stehná s kokosovým mliekom a jazmínovou ryžou
Prvým jedlom, ktoré kuchárska dvojica pripravila, boli lahodné kuracie stehná s voňavou ryžou. Gabo hneď v úvode prezradil svoj trik, ako jednoducho a rýchlo vykostiť celé kura.
Ak ste sa aj vy s jeho porciovaním doteraz trápili, Gabovu ukážku iste oceníte:
Kuracie stehná Gabo použil na prípravu hlavného chodu a z ostatných častí kuraťa uvaril silný vývar.
Varené mäso a dokonca aj kože neskôr Gabo s Evkou využili na ďalšie chuťovky.
Šalát z kuracieho mäsa a chrumkavé čipsy
Ako prezradil Gabo Kocák, prešporské gazdinky kuracie kože nikdy nevyhadzovali, ba práve naopak – z týchto zvyškov dokázali vykúzliť vynikajúcu maškrtu.
Fritované kuracie kože si môžete dať k vínu alebo namiesto klasických čipsov k filmu. Verte, že jedna miska vám stačiť nebude.
Kým Gabo pripravoval čipsy, Evka z vareného kuracieho mäska pripravila vynikajúci šalát so zeleninou, broskyňami, majonézou a bielym jogurtom.
Z jedného kuraťa naši šikovní kuchári dokázali pripraviť kompletný nedeľný obed pre celú rodinu.
Ak si chcete pozrieť celú epizódu relácie Tajomstvo mojej kuchyne, navštívte náš online archív, kde nájdete všetky odvysielané časti zadarmo a bez reklám.
Na ďalšiu časť kulinárskej relácie s obľúbeným šéfkuchárom a jeho pravou rukou, ktorou je tento mesiac herečka Eva Pavlíková, sa môžete tešiť už v nedeľu o 18:15 hod. na Jednotke a v live vysielaní na webe RTVS.
FOTO: RTVS