Slovensko chutí
Utorok 25.10.2016 21:35
Vhodné pre všetkých
HD
Európska tvorba
V tretej sérii cyklickej relácie „SLOVENSKO CHUTÍ“ budú divákov pri objavovaní tradičných jedál, z rôznych regiónov Slovenska, sprevádzať dvaja sympatickí naslovovzatí odborníci Lucia a Tomáš, ktorí nám zároveň ponúknu zaujímavé možnosti úpravy tradičného receptu do modernej a častokrát zdravšej podoby.
Pomoc
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
V druhej sérii cyklickej relácie „SLOVENSKO CHUTÍ“ budú divákov pri objavovaní tradičných jedál, z rôznych regiónov Slovenska, sprevádzať dvaja sympatickí na slovo vzatí odborníci Lucia a Tomáš; ktorí nám taktiež ponúknu zaujímavé možnosti ich úpravy do modernej a častokrát zdravšej podoby. V tomto dieli Tomáš s Luciou zavítajú do Humenného, kde im pani učiteľky Andrea a Iveta predstavia typický rómsky recept halušky s restovanou kuracou pečeňou. Ony samé ho získali od rodičov detí, ktoré chodia k nim do školy - a pre jednoduchosť a chutnosť naň nedajú dopustiť.
Účinkujúci:
Lucia Gulišová - milovníčka jedla a dobrých receptov. Amatérska kuchárka, ktorá varí s vášňou a srdcom, o čom svedčia predovšetkým jej koláče a zákusky. Na jedle miluje tvorivosť, dobrú spoločnosť a v relácii nás bude sprevádzať svetom tradičných receptov.
Tomáš Tejbus – skúsený šéfkuchár spod Tatier rozvážne vládne umeniu varešky aj personálu vo vlastnej kuchyni. Je hrdým zástancom slovenskej kuchyne a ako skúsený profesionál bude vnášať inšpiratívne inovácie do tradičnej domácej kuchyne.
Andrea Cáriková – pani učiteľka na špeciálnej základnej škole v Humennom
Iveta Vicáková - kamarát nášho mladého kuchára Denisa, ktorý prišiel ochutnať
Helena Olekšáková - riaditeľka Špeciálnej základnej školy, ktorá tam bola bola
Ľubomíra Tichá - riaditeľka hotela “Karpatia”, ktorá našim kuchárom prepožičala priestory hotelovej kuchyne
Peter — šéfkuchár reštaurácie hotela „Karpatia“, ktorý bol Lucii a Tomášovi v kuchyni k ruke.
-Spoznávanie tradičných jedál, a tým aj tradícií ako takých.
-Spoznávanie modernej slovenskej kuchyne.
-Ponúkneme dva kvalitné recepty v každej relácii
-Ponúkneme niekoľko tipov od odborníkov o surovinách a postupoch varenia
-Spoznávanie nových surovín a postupov.