Slovensko chutí
Utorok 28.07.2015 21:25
Vhodné pre všetkých
HD
Európska tvorba
V tretej sérii cyklickej relácie „SLOVENSKO CHUTÍ“ budú divákov pri objavovaní tradičných jedál, z rôznych regiónov Slovenska, sprevádzať dvaja sympatickí naslovovzatí odborníci Lucia a Tomáš, ktorí nám zároveň ponúknu zaujímavé možnosti úpravy tradičného receptu do modernej a častokrát zdravšej podoby.
Pomoc
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Slovensko chutí je relácia, v ktorej sa tradičné recepty rôznych regiónov Slovenska premieňajú do ľahšej, modernejšej podoby, aby sa tak dostali aj na stoly našich divákov a reštaurácií. Žabacie stehienka, špecialita a pochúťka, ktorá sa začala pripravovať na Slovensku. Hovorí sa, že to bola z núdze cnosť, bolo veľa močarísk a žiab, tak si ich ľudia začali pripravovať. Ako sa traduje, Francúzi po vojne zablúdili do obcí v okolí Žiliny, kde prvýkrát ochutnali žabacie stehienka. Od vtedy ich vraj konzumujú a privlastnili si to za jednu zo svojich špecialít.
Účinkujúci:
Silvia Pilková - autorka siedmich kníh tradičných receptov Poklady slovenskej kuchyne, milovníčka dobrého jedla a skvelá domáca kuchárka.
Michal Šiška - je mladý šéfkuchár, ktorý okrem iného varil aj u Jamieho Olivera. Po celom svete otvoril štrnásť pobočiek jeho slávnej reštaurácie a napokon zatúžil po rodine, domove a v Pezinku otvoril svoju vlastnú reštauráciu Ebrietas.
Jozefina Kováčiková – Jožka je gazdinka, ktorá pochádza z Čierneho Balogu a dnes nám navarí žabacie stehienka.
Ľudovít Mikuška – konateľ reštaurácie „Ski Čierny Balog“ ktorý Michalovi prepožičal kuchyňu reštaurácie a umožnil mu predviesť jeho ďalšie kulinárske schopnosti.
Eva Švantnerová – prevádzkarka reštaurácia „Ski Čierny Balog“, ktorá počas varenia asistovala našim kuchárom.