Slovensko chutí
Utorok 13.10.2015 21:25
Vhodné pre všetkých
HD
Európska tvorba
V tretej sérii cyklickej relácie „SLOVENSKO CHUTÍ“ budú divákov pri objavovaní tradičných jedál, z rôznych regiónov Slovenska, sprevádzať dvaja sympatickí naslovovzatí odborníci Lucia a Tomáš, ktorí nám zároveň ponúknu zaujímavé možnosti úpravy tradičného receptu do modernej a častokrát zdravšej podoby.
Pomoc
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Slovensko chutí je relácia, v ktorej sa tradičné recepty rôznych regiónov Slovenska premieňajú do ľahšej, modernejšej podoby, aby sa tak dostali aj na stoly našich divákov a reštaurácií. Hókus - pókus, abraka - dabraka ... dnes Vám vykúzlime nie len úsmev na tvárach ale aj tradičný recept starých mám z Medzeva. O tom, že naše starké dokázali v kuchyni stvárať hotové zázraky Vás presvedčí gazdinka Vojteška, ktorá používa pri svojom kuchynskom kúzlení zázračnú bylinku. Vyčarovanú dobrotu miestni „mantáci“ hrdo označujú za lahodnú pochúťku. Fazuľovú polievku s údeným mäsom a krúpami; alebo ako to v okolí Medzeva volajú - RIČA, nám pripraví aj náš Michal. Držme mu spoločne palce; aby sa mu podarilo niečo úžasné vykúzliť.
Účinkujúci:
Silvia Pilková - autorka siedmich kníh tradičných receptov Poklady slovenskej kuchyne, milovníčka dobrého jedla a skvelá domáca kuchárka.
Michal Šiška - je mladý šéfkuchár, ktorý okrem iného varil aj u Jamieho Olivera. Po celom svete otvoril štrnásť pobočiek jeho slávnej reštaurácie a napokon zatúžil po rodine, domove a v Pezinku otvoril svoju vlastnú reštauráciu Ebrietas.
Vojteška – gazdinka, ktorá má vlastné hospodárstvo a venuje sa chovu koní.
Monika – manažérka a majiteľka „Ranču“, ktorá nášmu šéfkuchárovi Michalovi Šiškovi, prepožičala svoju útulnú kuchyňu a dokonca mu osobne asistovala pri varení.
RECEPTY:
Silvia Pilková
Riča
Údené bravčové koleno
Fazuľa
Krúpy
Zemiaky
Soľ
Čierne mleté korenie
Z daných surovín uvaríme fazuľovú polievku
Michal Šiška
Riča
Údené bravčové koleno
Fazuľa
Krúpy
Zemiaky
Soľ
Čierne mleté korenie
Suroviny navyše
Biela fazuľa
Bobkový list
Nové korenie
Čierne pivo
Cesnak
maslo
Z daných surovín uvaríme prívarok s údeným mäsom