Slovensko chutí (Mäsová baba)
Utorok 28.06.2016 21:35
Vhodné pre všetkých
HD
Európska tvorba
V tretej sérii cyklickej relácie „SLOVENSKO CHUTÍ“ budú divákov pri objavovaní tradičných jedál, z rôznych regiónov Slovenska, sprevádzať dvaja sympatickí naslovovzatí odborníci Lucia a Tomáš, ktorí nám zároveň ponúknu zaujímavé možnosti úpravy tradičného receptu do modernej a častokrát zdravšej podoby.
Pomoc
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
V druhej sérii cyklickej relácie „SLOVENSKO CHUTÍ“ budú divákov pri objavovaní tradičných jedál, z rôznych regiónov Slovenska, sprevádzať dve sympatické na slovo vzaté odborníčky Aneta a Janica; ktoré nám taktiež ponúknu zaujímavé možnosti ich úpravy do modernej a častokrát zdravšej podoby. Krúpna baba bola tradičným slávnostným jedlom poddaných na Hornom Považí. Ak si chceli hosťa zvlášť uctiť, pridali do nej mäso. Pečenie na dvore hradu Budatín rozhodne je výnimočnou príležitosťou. Recept na chutnú mäsovú babu, doplnený o históriu tohto kraja, nám prezradia riaditeľka Považského múzea, pani Zuzana, a etno-logička múzea, pani Adriana.