Na rybách - Petrov zdar

Vhodné pre všetkých Skryté titulky Audio komentár HD Európska tvorba
Magazín pre rybárov, ich priaznivcov a milovníkov prírody.
Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Archív - zvoľte dátum

Dnešná relácia sa bude niesť v predvianočnej atmosfére. Nech sa páči, pozývame Vás na výlov jedného z najväčších rybníkov v rámci SRZ. Veľké jazero v Hrhove v sebe ukrývalo nádherné ryby. Veď kapor s hmotnosťou 22 kg, sumec 44 kg a metrové zubáče určite stoja za to. Niektoré z rýb, samozrejme tie menšie, budú určené na štedrovečerný stôl. Na Vianoce a Mikuláša sa najviac tešia deti. Ten sa s nimi stretol vo výrobnom stredisku SRZ v Slovianskej doline. V posledných rokoch vzniká pred Vianocami polemika. Je predaj živých rýb povolený? Ako zaobchádzať s rybami počas predaja? Ako ich prepraviť domov? Na tieto otázky sme dostali odpovede od ústredného riaditeľa Štátnej veterinárnej a potravinovej správy SR. Pre niektorých sú problémom kostičky, ktoré sa v rybe nachádzajú. Ale viete, že kapor sa dá spracovať aj tak, aby sa v ňom kosti nevyskytli? Poradíme Vám, ako na to. V samotnom závere relácie máme pre Vás pripravené prekvapenie - recept z dielne šéfkuchára Dušana Šelca na prípravu netradičného kapra.

Archív - zvoľte dátum