Test magazín (Kyslé smotany)

Vhodné pre všetkých Skryté titulky Európska tvorba
Spotrebiteľský magazín. To, o čom reklamy mlčia.
Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Archív - zvoľte dátum

V nadojenom čerstvom mlieku sa škrob nevyskytuje, do smotany sa pridáva až v mliekarni. V našom teste sa ukázalo, že kvalitné kyslé smotany je možné vyrábať aj bez neho. Zároveň z testu vyplynulo, že pridanie škrobu niektorým kyslým smotanám nepomohlo pri uvoľňovaní srvátky a nezabránil ich redšej, riedkej či vodnatej konzistencií. Pridaný škrob navyše mení chuť kyslej smotany, a zhoršuje ju. V ôsmich z 32 testovaných smotán laboratórium nameralo menej mliečneho tuku, než výrobcovia deklarovali na obale. , V nadojenom čerstvom mlieku sa škrob nevyskytuje, do smotany sa pridáva až v mliekarni. V našom teste sa ukázalo, že kvalitné kyslé smotany je možné vyrábať aj bez neho. Zároveň z testu vyplynulo, že pridanie škrobu niektorým kyslým smotanám nepomohlo pri uvoľňovaní srvátky a nezabránil ich redšej, riedkej či vodnatej konzistencií. Pridaný škrob navyše mení chuť kyslej smotany, a zhoršuje ju. V ôsmich z 32 testovaných smotán laboratórium nameralo menej mliečneho tuku, než výrobcovia deklarovali na obale.

Archív - zvoľte dátum