Cestou necestou (Tenerife)
Piatok 9.02.2024 21:50
Vhodné pre všetkých
Skryté titulky
Audio komentár
HD
Európska tvorba
Cestou necestou je gastronomický cestopis, v ktorom navštívime zaujímavých Slovákov dlhodobo žijúcich v zahraničí a ich očami si predstavíme nové i dobre známe lokality a s nimi spojené miestne tradície.
Pomoc
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Tenerife je najväčší z Kanárskych ostrovov, nachádzajúci sa ako autonómna oblasť Španielska v Atlantickom oceáne. Bývanie pri mori a pracovná príležitosť sem pred tromi rokmi priviali aj Dalibora z Trenčína. Dalibor je fantastický šéfkuchár, ktorý žil 12 rokov v Latinskej Amerike. Po pokuse žiť na Slovensku dostal ponuku otvoriť si reštauráciu na tomto španielskom ostrove. Spolu s rodinou tu našiel nový domov a získal aj nemalé pracovné úspechy. Naše putovanie začneme v hlavnom meste ostrova – Santa Cruz. Miestne trhovisko nám odhalí kolorit krajiny. Navštívime mlyn, v ktorom sa melie gofio (múka z pražených zŕn), kaktusovú farmu, ochutnáme miestne víno a keďže grilovanie je Daliborova parketa, pochutnáme si aj na mäse.