Úvod Novinky Filmy a seriály

Veľká seriálová premiéra: Dvojka prináša Príbeh služobníčky V

Nenechajte si ujsť pokračovanie mimoriadne úspešného mrazivého seriálu.

Veľká seriálová premiéra: Dvojka prináša Príbeh služobníčky V

Keď v roku 1985 kanadská spisovateľka Margaret Atwood vydala knižnú verziu dystopického románu, zrejme netušila, aký celosvetovo populárny seriál z tohto diela vznikne.

Príbeh sa odohráva sa v totalitnej spoločnosti Gileád. V krajine došlo k prevratu a moci sa chopila militantná vláda, ktorá bojuje za návrat k tradičným hodnotám. Väčšina žien na svete stratila schopnosť plodiť potomkov a vláda tak prišla s „prevratným" nápadom. Problém sa v Gileáde rieši zavedením systému, v ktorom unášajú plodné ženy a nútia ich byť sexuálnymi otrokyňami.

Občania Gileádu sa členia do vrstiev, velitelia nosia čierne obleky, ich manželky tyrkysové rovnošaty a služobníčky tmavočervené plášte a biele čepce.

Celý príbeh sledujeme očami jednej z nich – služobníčky Offred (v skutočnom živote zvanej June), ktorá má splodiť deti svojmu „veliteľovi" namiesto jeho neplodnej manželky.

Dráma sa stupňuje

Po štyroch mimoriadne úspešných sériách Príbehu služobníčky si na obrazovkách Dvojky môžete vychutnať 5. sériu. Aj v nej bude divákov sprevádzať June, ktorej sa počas predchádzajúcej série podarilo uniknúť z pazúrov Gileádu.

June (predtým služobníčka Offred) sa dostala do Kanady, kde sa opäť stretla so svojím manželom, dcérkou a dávnou priateľkou Moirou, ktorej sa tiež podarilo utiecť z Gileádu. June prežíva radostné chvíle, avšak túžba po pomste je stále silnejšia. Mladá žena sa nedokáže zmieriť s násilím a neprávosťou, ktorá je v Gileáde páchaná na ženách.

June sa okrem svojej minulosti musí vysporiadať aj s hrozivou prítomnosťou. V Kanade je totiž čoraz viac podporovateľov Gileádu. Ak sa June nechce znova ocitnúť v zajatí totalitnej nadvlády mužov, musí konať. Podarí sa jej to s podporou manžela a blízkych ľudí?

Sleduje 5. sériu Príbehu služobníčky každú sobotu od 22:30 hod. na Dvojke.

25 50 75 90