Úvod Novinky Filmy a seriály

V detstve ju šikanovali pre jej nemanželský pôvod. Spoznajte životný príbeh Sophie Loren

Ako dieťa čelila extrémnej chudobe, neskôr sa z nej stala uznávaná herečka a držiteľka Oscara.

V detstve ju šikanovali pre jej nemanželský pôvod. Spoznajte životný príbeh Sophie Loren

Sophia Loren, vlastným menom Sofia Villani Scicolone, sa narodila 20. septembra 1934 v Ríme. Jej detstvo nebolo ani zďaleka rozprávkové. Ako nemanželské dieťa musela čeliť extrémnej chudobe aj šikane zo strany svojho okolia. Byť nemanželským dieťaťom bolo totiž v tom čase odsúdeniahodné, rovnako ako byť slobodnou matkou.

Ísť si za svojím snom

Jej životný príbeh je však ukážkou toho, že snaha a tvrdá práca sa vyplácajú. Z chudobného dievčatka žijúceho na okraji spoločnosti sa Sophia Loren vypracovala na herečku svetového formátu. Sophia odmalička milovala návštevy kina a túžila len po tom, aby sa aj ona mohla objaviť na filmovom plátne.

To sa jej podarilo už roku 1950, kedy natočila svoj prvý film. Okrem toho sa venovala aj modelingu, vďaka ktorému stretla svojho životného partnera Carla Ponti. Ten si ju všimol v súťaži Miss Rím, kde skončila na druhom mieste. Keď videl jej šarm a  talent, rozhodol sa, že jej zaplatí herecké kurzy a podporí ju v jej sne stať sa herečkou.

Sophia Loren

Ani ich vzťah však nebol jednoduchý. Carlo Ponti bol totiž ženatý s právničkou Giulianou Fiastri a katolícka cirkev v Taliansku rozvody neumožňovala. Po mnohých peripetiách prišla Carlova stávajúca manželka s nápadom, ako ukončiť niekoľkoročné trápenie.

Zistila, že jedinou cestou je získať nové štátne občianstvo, a tak sa všetci traja stali Francúzmi. Práve vo Francúzsku im bol v roku 1966 rozvod umožnený a v apríli toho istého roku si tam Carlo a Sophia povedali svoje ÁNO.

Spoznajte životný príbeh talianskej herečky vo filmovom dokumente Sophia Loren a jej mimoriadny osud, ktorý ponúkneme pri príležitosti výročia jej narodenia v piatok o 21:45 hod. na Dvojke.

V sobotu o 20:35 hod. si môžete vychutnať film Môj dom je plný zrkadiel, v ktorom hrá jednu z hlavných úloh práve Sophia Loren. Tá si zahrala svoju vlastnú matku, ktorej životu sa tento film venuje.

25 50 75 90