Úvod Novinky Osobnosti
Sú slávni a neustále na očiach, no napriek tomu introverti. Prečo?
Sú slávni a neustále na očiach, no napriek tomu introverti. Prečo?

Sú slávni a neustále na očiach, no napriek tomu introverti. Prečo?

Nemusíte byť extrovert, aby vás bolo počuť. Tieto osobnosti sú toho dôkazom.

Zahrajú čokoľvek, ale v skutočnosti sú uzavretí a tichí. Aj medzi najväčšími hereckými hviezdami nájdeme silných introvertov. Tieto slávne osobnosti majú niečo spoločné. Nevymetajú spoločenské večierky, majú radi samotu a najlepšie sa cítia doma.

O introvertoch sme sa rozprávali v relácii Dámsky klub. Odvysielanú epizódu nájdete v archíve.

Keanu Reeves

Je jedným z najväčších introvertov Hollywoodu. Napriek tomu, že patrí k najúspešnejším hercom, nepotrpí si na bohatstve ani pozornosti.

reeves.JPG

Nenájdete ho na hviezdnych večierkoch, ani v luxusnom aute. V súkromí vystupuje ako obyčajný človek, ktorý cestuje metrom a drží sa pri zemi. Verili by ste, že slávny herec Keanu Reeves je v skutočnosti hanblivý a jednoduchý človek? Rád sa rozpráva s ľuďmi a stráži si svoje súkromie.

Meryl Streep

Poznáme ju v úlohách silných extrovertných žien, ale realita je iná. Jedna z najznámejších herečiek, Meryl Streep, má v skutočnosti úplne introvertnú povahu.

meryl streep.JPG

Ako sama priznala, v spoločnosti ľudí väčšinou mlčí a najlepšie sa cíti v domácom prostredí. V jednom z rozhovorov prezradila, že ak by mala robiť to, čo jej vyhovuje, dni by trávila iba doma.

Emma Watson

Mladá a žiadaná herečka Emma Watson o sebe tvrdí, že je plachá a spoločensky nemotorná introvertka. Preslávila sa v úlohe Hermiony Grangerovej v ságe o Harry Potterovi.

emma watson.JPG

Odvtedy má za sebou niekoľko veľmi úspešných hereckých úloh. Známa je aj ako aktivistka. Počas cele svojej kariéry zvádza súboj so svojou introvertnou povahou. Všetkým introvertom odkázala, aby sa necítili hlúpo, keď niečo nemajú radi len preto, že ostatní to milujú.

Albert Einstein

Nemusí byť hollywoodskym hercom, aby patril medzi najslávnejšie osobnosti na svete. Najznámejšieho vedca v histórii poznajú aj tí, ktorým sa na hodinách fyziky nedarí.

einsteinov_ucitel.jpg

Pre svoju prácu potreboval samotu. Vďaka svojej introvertnej povahe trávil čas sám so svojimi myšlienkami. Bol presvedčený, že iba tak môže kvitnúť jeho kreativita a úspech. „Keď niekto kráča s davom, nedôjde ďalej ako dav,“ tvrdil Albert Einstein. Samota vás však môže zaviať na miesta, kam sa nikto iný nedostal.

Bill Gates

Najbohatší introvert na svete? To je rozhodne Bill Gates.

bill gates

Ako dieťa nemal kamarátov, neskôr sa venoval hlavne práci. Rovnako ako Einstein, vyhľadáva tiché miesta, na ktorých môže osamote premýšľať. „Verím, že každý introvert môže byť úspešný. Stačí, aby bol dostatočne šikovný na to, aby sa naučil využiť svoje introvertné dary,“ povedal najbohatší muž na svete.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia