Úvod Novinky Osobnosti

Nádherná. Videli ste, ako vyzerala Simona Simanová na Slovenský deň kroja?

Naša moderátorka mala na sebe kroj z Tekova.

Nádherná. Videli ste, ako vyzerala Simona Simanová na Slovenský deň kroja?

V nedeľu 1. septembra sme oslávili Deň Ústavy a s ním aj krásny Slovenský deň kroja. Ten sa konal v Banskej Bystrici a moderovania sa ujala naša moderátorka Simona Simanová. Prvýkrát ju do kroja obliekli na televízny prenos pred štyrmi rokmi. A nadšená veru nebola.

„Musím priznať, že som sa spočiatku dosť bránila, nevedela som si predstaviť, ako bude kroj pôsobiť na obraze. Dovtedy som moderátorku v kroji v priamom prenose nevidela,“ priznala. Pri moderovaní Slovenského dňa kroja to však k tomu patrí. Odvtedy ho má každý rok.

Simona-simanova-v-kroji

„Moji kolegovia v televízii a moji známi ma v kroji spočiatku ani nespoznali, predsa len je to čosi úplne iné ako spravodajský kostým. Kroj je však výnimočný,“ hovorí Simona. Bežne preferuje tmavšie oblečenie, minimalizmus a miluje čiernu. Na kroj a tiež červený rúž si musela zvykať.

Príbeh kroja

Tento rok mala na sebe kroj z Tekova a nebolo vôbec isté, či ho stihne mať na sebe. „Trvalo mi niekoľko dní, kým som ho zohnala. Pomohli mi priatelia folkloristi, za čo im ďakujem. Večer pred prenosom ho mala ešte nevesta na čepčení,“ hovorí.

Dostal sa k nej len dve hodiny pred prenosom a nemohla v ňom ani sedieť, pretože by sa zničil. „Je vystužený špeciálnym papierom a ten by sa polámal. Tak ale kedy ja pred prenosom a cez prenos sedím? Nikdy,“ zasmiala sa.

Ďalšie fotky Simony v kroji si pozrite v našej galérii.

25 50 75 90