Úvod Novinky Osobnosti

Oslavujú v rovnaký deň. Toto Catherine Zeta-Jones a Michael Douglas nikdy nestratili

Ani hviezdny pár neobišli krízy, ale patria k manželským stáliciam Hollywoodu.

Oslavujú v rovnaký deň. Toto Catherine Zeta-Jones a Michael Douglas nikdy nestratili

Britská filmová herečka a hollywoodska hviezda Catherine Zeta-Jones a jej manžel americký herec Michael Douglas sa narodili v ten istý deň 25. septembra. Samozrejme, majú iný rok narodenia.

Douglas-Bartoška-ČTK-TASR

Douglas vedel po pol hodine všetko

Catherine Zeta-Jones známa z filmov ako Pasca, Zorro: Tajomná tvár, Traffic – Aféry (bez)mocných alebo Chicago sa narodila v roku 1969 v Swansea vo Walese v Spojenom kráľovstve. Michael Douglas zasa v americkom New Brunswicku v New Jersey v roku 1944.

Stretli sa v septembri 1998 na americkom filmovom festivale v Deaucille, na čo po rokoch Michael Douglas aj po rokoch spomína vždy s rovnakou príhodou: „Zhruba po pol hodine som jej povedal, že budem otcom jej detí.“

pár-Hollywoodu-Shutterstock

Zaskočená Catherine Zeta-Jones s hercom rýchlo ukončila debatu, že musí náhle odísť, čo Michael Douglas pochopil a poslal jej kyticu s textom: „Prepáč, že som ťa vystrašil.“

Svadbu mali v roku 2000 a deti prišli hneď po tom, do roka sa im narodil Dylan a do troch rokov Carys. Herec Michael Douglas má dvoch Oscarov, tri Zlaté glóbusy a za sebou úspešnú kariéru herca.

Známym sa stal od 70. rokov, keď účinkoval v sledovanom seriáli V uliciach San Francisca. Neskôr prišlo viac ako 70 filmov, aj také filmové hity ako Wall Street, Osudová príťažlivosť, Vojna Roseovcov, Základný inštinkt, Voľný pád, Hra alebo Traffic – Aféry (bez)mocných.

Nestratili spoločný humor

Herečka Catherine Zeta-Jones hviezdila vo viac ako 40 filmoch a má jedného Oscara. U filmových kritikov zabodovala za herecký výkon ako pomstychtivá tehotná žena vo filme Traffic (2000), ale aj ako vražedná speváčka v muzikáli Chicago (2002), za ktorý získala Oscara za najlepšiu herečku vo vedľajšej úlohe. Poznáme ju však aj z komédií Neznesiteľná krutosť (2003), či Terminál (2004) a bez výhrad (2007) a i.

Aj keď manželia majú za sebou jeden z najpevnejších vzťahov Hollywoodu, ani ich neobišli partnerské krízy. Najprv Michael Douglas sa stal v roku 2010 onkologickým pacientom s nádorom na hrtane a potom si v roku 2013 dali spolu s Catherine Zeta-Jones manželskú pauzu.

Michael Douglas aj po rokoch priznáva, že toto niekoľkomesačné odlúčenie im pomohlo uvedomiť si, že „sa stále milujeme,“ ako aj neskôr potvrdil pre magazín Bunte.

Herečka Catherine Zeta-Jones zasa pre Wall Street Journal Magazine dodala: „Nikdy sme nestratili zmysel pre humor.“

V novembri tohto roku si tak pripomenú dvadsiate štvrté výročie ich svadby.

SITA/AP, Vianney Le Caer, TASR, ČTK, shutterstock, Bunte, WSJ Magazine, STVR - Stanislav Háber

25 50 75 90