Úvod Novinky Osobnosti

Takto ste piesne Mekyho Žbirku ešte nepočuli. Veľkolepý koncert so symfonickým orchestrom

Sprevádzať ho budú exkluzívni hostia.

Takto ste piesne Mekyho Žbirku ešte nepočuli. Veľkolepý koncert so symfonickým orchestrom

Desiateho novembra uplynú tri roky od úmrtia legendárneho a jedinečného Mekyho Žbirku. On tu už síce nie je, ale jeho hity ostanú večne živými. Stará sa o to aj jeho životná láska Katka Žbirková.

Tentoraz budú spevákove piesne uvedené v jedinečnom prevedení. Exkluzívne koncerty Miro Žbirka Symphonic Night, na ktorých zaznie hudba Mira Žbirku tak, ako ste ju ešte nikdy nepočuli, budú v októbri a decembri v Bratislave a Prahe.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Veľké nadčasové hity v inštrumentálnom symfonickom spracovaní s Mekyho kapelou, veľkým orchestrom, hosťami a videoartom Davida Žbirku sú naplánované na 24.10. a 25.10. vo veľkom koncertnom štúdiu Slovenského rozhlasu v Bratislave.

Veľké hity Mira Žbirku zaznejú v unikátnom spracovaní osvedčených a uznávaných aranžérov v Bratislave v podaní Symfonického orchestra Slovenského rozhlasu pod taktovkou dirigenta Adriána Kokoša.

Detský a dievčenský spevácky zbor Slovenského rozhlasu dirigent

Adrián Kokoš

Exkluzívnymi hosťami budú husľový virtuóz Jaroslav Svěcený, svetovo uznávaná slovenská sopranistka Adriana Kučerová, violončelistka Terézia Kovalová a Detský a dievčenský spevácky zbor Slovenského Rozhlasu. V Prahe sa koncert s Karlovarským symfonickým orchestrom uskutoční 15. decembra v O2 Universum.

25 50 75 90