Úvod Novinky Osobnosti

Monica Bellucci o kozmetických vylepšeniach a vráskach. Čo na sebe v 60 zmenila?

Herečka má 60 rokov a povesť jednej z najkrajších žien sveta.

Monica Bellucci o kozmetických vylepšeniach a vráskach. Čo na sebe v 60 zmenila?

Talianska herečka a modelka Monica Anna Maria Bellucci sa narodila 30. septembra 1964 v talianskom Cittá di Castello. Otec vlastnil prepravnú spoločnosť a mama bola v domácnosti amatérskou maliarkou.

Monica-Bellucci-herečka-AP-SITA

Pozitívna klíma vo výchove pomáha

V dospievaní sa hnevala, že sa na verejnosti ľudia na ňu pozerajú, budila svojím zjavom pozornosť a zakrátko ju v rodnom meste získala povesť regionálnej modelky.

Monica-Bellucci-Andy-Kropa-AP-SITA

Otec sa jej snažil pomôcť, aby sa na verejnosti za svoj vzhľad nehanbila a podporoval ju už od trinástich rokoch v modelingu. Neskôr o svojej výchove Monica Bellucci povedala:

„Veľmi mi pomáhala pozitívna klíma, v akej ma vychovávali moji rodičia. K vesmíru dospelých som sa priblížila veľmi skoro. Modeling mi išiel prirodzene, milovala som fotografie a svet imidžu.“

V zozname najkrajších žien

V roku 2016 získala vysoké francúzske vyznamenanie Rad rytiera Čestnej légie. O dva roky ju taliansky Forbes zaradil do zoznamu 100 najúspešnejších žien. Americký Los Angeles Times ju zaradil do zoznamu najkrajších žien sveta 20. storočia.


V roku 2020 získala kľúč od mesta Florencia. V The Times ju nazvali ako „pravdepodobne najkrajšia herečka na svete. The Guardian napísal, že Monica Bellucci predstavuje „medzinárodný objekt túžby a v osobe ako na plátne Bellucci vyžaruje vzácnu nadpozemskú krásu“.

Bomba svetovej triedy

V roku 2020 získala kľúč od mesta Florencia. V The Times ju nazvali ako „pravdepodobne najkrajšia herečka na svete. The Guardian napísal, že Monica Bellucci predstavuje „medzinárodný objekt túžby a v osobe ako na plátne Bellucci vyžaruje vzácnu nadpozemskú krásu“.

kamera-Monica-Bellucci-AP-SITA

V CNN zasa odznelo, že je „bombou svetovej triedy. Poznáme ju z množstva filmov aj kasových trhákov, akými bola séria filmov Matrix, či bondovka, v ktorej sa predstavila nezvyčajne až vo veku 50 rokov.  Hviezdila aj v kritikmi oceňovaných filmových snímkach, akým bolo Umučenie Krista Mela Gibsona. Kvôli postave Márie Magdalény sa naučila text v aramejčine.

Z právničky sa stala modelka

Táto jej cesta nebola jednoduchá, ale kráčala ňou s veľkým darom talentu a cieľavedomo. Po prvých filmových úlohách v Taliansku sa do roka dostala do Hollywoodu. Tu jej ponúkol legendárny režisér Francis Ford Coppola postavu v hororovom filme Dracula Brama Stokera a v roku 1992 tak zaznamenala prvý medzinárodný filmový úspech.

Monica-Bellucci-Andrew-Medichini-AP-SITA

Hrala po boku obrovského množstva filmových hviezd ako Bruce Willis, Morgan Freeman, Pierce Brosnan, Gene Hackman, Robert De Niro, Keanu Reeves, Matt Damon, Heath Ledger, Gérard Depardieu a mnohí ďalší

Pôvodne študovala právo na univerzite v Perugii, aj keď už v tinedžerskom veku chodila pózovať na módne prehliadky do Florencie a najmä do Mekky svetovej módy do Milána. Sem sa nakoniec presťahovala a zapôsobila v agentúre Elite tak prierazne, až opustila štúdium.

Našli ju svetové módne značky

Náhle prichádzali veľké úspechy, keď už svojím vzhľadom nebudila pozornosť len na ulici, ale v roku 1988 sa objavila na obálke francúzskeho Elle a španielskeho Vogue. Navyše sa stala tvárou medzinárodných reklamných kampaní módnej značky Dolce & Gabbana, vďaka čomu „sa stala ikonou stredomorskej krásy“.


Monica-Bellucci-AP-SITA

Na svoje reklamné kampane ju začali totiž vyhľadávať ďalšie luxusné značky ako Versace, Yves Saint Laurent, Givenchy, Nina Ricci, Dior a vo veku 33 rokov fotografovala prestížny kalendár Pirelli. Pre Cartier predvádzala už ako herečka mnohé kolekcie šperkov najmä na červených kobercoch.

Ona sama si na svojej kráse toľko nezakladala, lebo tvrdila, že rodina je pre ňu najdôležitejšia. To jej nebránilo, aby pri prvom tehotenstve pózovala v roku 2004 nahá na obálke talianskeho vydania Vanity Fair.

Namiesto plastovej tváre má radšej vrásky

V druhom manželstve sa jej narodili dve dcéry, ale aj tak sa jej vzťah so známym hercom a otcom jej dvoch detí Vincentom Casselom skončil rozvodom. Narodili sa im dcéry Deva (2004) a Léonie (2010). Ich manželstvo získalo aj prestížnu mediálnu nálepku „zlatý pár európskej kinematografie".

Spolu tento pár účinkoval v desiatich filmoch. Rozišli sa po vzájomnej dohode v roku 2013. Okrem taliančiny ovláda plynule angličtinu aj francúzštinu, ale aj portugalčinu či španielčinu. Do Francúzska odišla po tom, ako sa jej nedarilo v Taliansku získavať také významné postavy vo filme, o čom neskôr povedala:

„Som úplná Talianka. Všetko na mne je talianske, ale Paríž je súčasťou mojej histórie".

V roku 2012 sa Monica Bellucci priznala, že nikdy nepodstúpila kozmetické vylepšenia svojej krásy: „Nepáči sa mi myšlienka retušovania tváre a úprimne povedané, myslím si, že je to pre herečku dosť nebezpečné. V porovnaní s plastovou tvárou uprednostňujem vrásky".

Vďaka fyzickým vlastnostiam herečku Monicu Bellucci zaradili do zoznamov krások a sexuálnych symbolov všetkých čias, ktoré zostavili časopisy Esquire Japan a Men´s Health v USA a Austrálii.

Momentálne tvorí Monica Bellucci pár s legendárnym režisérom Timom Burtonom, ktorý je od nej o šesť rokov starší.

Zdroj: AP/ SITA, AP/TASR, Forbes, Los Angeles Times, The Guardian, The Times, CNN, Vanity Fair, Esquire, Men´s Health, STVR - Stanislav Háber

25 50 75 90