Úvod Novinky Osobnosti

Tušili ste to? Hlásateľka Nora Beňačková o tom, prečo kedysi v televízii nosili parochne

Aj táto legendárna hlásateľka bude súčasťou novej relácie Sieň slávy.

Tušili ste to? Hlásateľka Nora Beňačková o tom, prečo kedysi v televízii nosili parochne

10. októbra vypukne na obrazovkách Jednotky každý štvrtok nová krásna šou s názvom Sieň slávy. Jej súčasťou bude aj bývalá legendárna hlásateľka Slovenskej televízie Nora Beňačková.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

My sme sa jej pýtali na jej začiatky a ako nám povedala, k mikrofónu mala blízko už od strednej školy. „Keď som študovala na konzervatóriu, mali sme prehrávky a tam sme mali mikrofóny, robila som mnoho programov ešte v Tatra revue, takže mi ten mikrofón nebol vzdialený,“ povedala nám.

Parochne a žiadna klimatizácia

Ako to vtedy všetko vlastne fungovalo? „Potom, keď som začala robiť v televízii, prišlo to tak automaticky. A bolo to príjemné. Mali sme statický mikrofón a kameraman, ktorý mal službu nás viedol a boli to zaujímavé veci,“ vysvetľovala.

Začínala ešte v čiernobielej televízii. „Bolo to pre mňa veľmi zaujímavé. Teraz to sledovať, ako sa všetko mení, ako sme my nosili parochne. Pýtali sa nás, prečo sme ich mali? Vtedy neboli také vymoženosti, aké sú dnes. Sú rôzne vlasové púdre, ktoré držia,“ prekvapila.

„Obyčajne sme mali sedem hodín službu a pod tými veľkými reflektormi bolo až 30 stupňov. Nebola klíma a všetko sme prežili a bolo to úžasné,“ dodala.

Sledujte reláciu Sieň slávy, kde uvidíte aj Noru Beňačkovú od 10. októbra na Jednotke.

25 50 75 90