Úvod Novinky Osobnosti

Herečka Monika Hilmerová hrala s Rossom z Priateľov. Oslavuje okrúhle narodeniny

Začínala s hereckými legendami už v desiatich rokoch.

Herečka Monika Hilmerová hrala s Rossom z Priateľov. Oslavuje okrúhle narodeniny

Pred kamerou prvýkrát stála v desiatich rokoch, keď si ju do detskej postavy filmu O sláve a tráve (1984) vybral legendárny režisér Peter Solan. Pred kamerou tak začínala hneď po boku legiend, ako Zdena Studenková, Milan Kňažko, Ľubo Gregor či Stano Dančiak.

Monika-Hilmerová-Katarína-Kolníková-Stanislav-Štepka-Magda-Borodáčová-TASR

S legendami Katarínou Kolníkovou a Stanislavom Štepkom

Herečka Monika Hilmerová sa v šestnástich rokoch stala členkou súboru kultového Radošinského naivného divadla počas štúdia, kde účinkovala samozrejme so Stanislavom Štepkom, ale aj Katarínou Kolníkovou.

Popri štúdiu účinkovala aj v Štúdiu L+S v hre Dohoda možná (1994-1999), čo bolo spoločné predstavenie RND s Milanom Lasicom a Júliusom Satinským. Zároveň účinkovala aj v muzikáli BAMBI (Istropolis, 1994).

Herečka Monika Hilmerová sa narodila sa 7. októbra 1974 v Bratislave a napriek mnohých hereckým príležitostiam vnímala herectvo len ako koníček. Vyštudovala andragoigiku (vzdelávanie dospelých) na Filozofickej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave. V poslednom ročníku zistila, že herectvo ju napĺňa viac a vyštudovala ho na Vysokej škole múzických umení (VŠMU) v rokoch 1998 až 2002.

Chichôtka.jpg

Zároveň hosťovala v Divadle Astorka Korzo 90 a v Slovenskom národnom divadle (SND), kde sa stala členkou Činohry SND. Poznáme ju z mnohých známych filmov Dobrá správa (1995), Ako divé husi (2000), Oběti a vrazi (2000), Rozhovor s nepriateľom (2007), Bathory (2008), Kanidát (2013) a ďalšie. Zahraničné produkcie ju obsadili do takých filmov ako Uprising (Povstanie, USA, 2001), Brucio nel vento (Taliansko/Švajčiarsko, 2002), Bloodlines – Pokrvné vzťahy (USA/Slovensko/Ukrajina, 2003), Frankenstein (Slovensko/USA/Nemecko, 2004) a i.

Hrala so známym "priateľom" Schwimmerom

Herečka Monika Hilmerová bola ocenená viacerými cenami, prvú sošku OTO v ankete Osobnosť televíznej obrazovky získala v roku 2013. Na Medzinárodnom filmovom festivale Art Film v Trenčianskych Tepliciach získala v roku 2001 prémiu za film Oběti a vrazi.

Za film Der Lebensborn – Pramen života ju ocenili na festivale datských filmov v českom Zlíne a získala aj cenu Silver Dolphin na MFF v Setúbal v Portugalsku (2001). A film Uprising s Davidom Schwimmerom známym najmä z legendárneho seriálu Priatelia bol nominovaný na Zlatý glóbus.

Ak sa vám obrázok nezobrazuje správne, obnovte stránku

V slovenskom šoubiznise tvorí Monika Hilmerová už 16 rokov ukážkový stabilný pár s choreografom a tanečníkom Jaroslavom Bekrom. Spolu vychovávajú dcéru Zaru (2009) a syna Leonarda (2013).

Krátko pred oslavou jubilea zverejnila na sociálnej sieti Instagram Monika Hilmerová na svojej stránke dojímavú zamilovanú fotografiu s manželom. Ide o momentku z Barcelony odfotenú odzadu, ku ktorej napísala:

„Kráčame si s Jarom šestnásť rokov ruka v ruke. Momentálne po upršanej Barcelone.... Aké je to super držať sa stále za ruky a cítiť sa zamilovaní. Poznáte tú vetu, že nie je dôležitý cieľ, ale cesta. Podľa mňa je dôležité oboje a dôležité ako niekto múdry už povedal je aj to, s kým po tej ceste kráčaš.“

Dojímavé vyznanie ukončila Monika Hilmerová prianím ľuďom, ktorí ju na sociálnej sieti sledujú: „Prajem všetkým ten pocit lásky, vďaky a pokoja.“

Toto vyznanie plné citov herečky Moniky Hilmerovej manželovi Jarovi Bekrovi sa rýchlo stalo na sociálnej sieti populárnym statusom. V komentároch sa k fotografii vyjadril aj manžel Jaroslav Bekr: „Som rád, že máme spoločnú cestu už 16 rokov.“

Zdroj: instagram@hilmerovamonika, instagram@jarobekr, TASR, STVR - Stanislav Háber

25 50 75 90