Úvod Novinky Osobnosti

Emília Vášáryová priznala, čo ju celé roky pri hraní sprevádza. Stále sa jej to deje?

Výrazná slovenská herečka bude súčasťou relácie Sieň slávy.

Emília Vášáryová priznala, čo ju celé roky pri hraní sprevádza. Stále sa jej to deje?

Jedna z našich najlepších herečiek Emília Vášáryová je na slovenskej hereckej scéne viac ako 60 rokov. Poznáme ju z mnohých filmov či divadelných predstavení, za všetky spomeňme napríklad legendárne Pelíšky, film Medená veža, Nestyda či úžasnú drámu Eva Nová.

Bola členkou činohry Slovenského národného divadla. Diváci ju mali možnosť vidieť aj vo viacerých slovenských a českých divadlách ako Štúdio L+S, Divadlo Aréna, GUnaGU, Národné divadlo Praha či Mestské divadlo Pavla Országha Hviezdoslava Bratislava.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Herečku už onedlho uvidíme v novej relácii Sieň slávy, ktorá začne 10. októbra o 20.30 na Jednotke.

Ženy v umení

Prešla si rôznymi ženskými postavami, stvárnila dobré aj zlé charaktery. Ako sa podľa nej zmenila pozícia ženy v umení, konkrétne v herectve od čias jej začiatkov? „To je ťažká otázka, neviem to posúdiť, nie som sociológ. Vždy bol herecký kult, čo sa týka našej profesie. Bol možno ešte väčší,“ myslí sa.

Krásne a výrazné herečky tu podľa nej boli najmä od 30-tych rokov. „V tých 60-tych tam boli obrovské hviezdy, ktoré som aj ja zbožňovala od Claudie Cardinale, až po Sophiu Loren a všetky možné úžasné francúzske herečky. Takže to bol taký boom,“ povedala nám Emília Vášáryová.

Zároveň si myslí, že je stále veľmi zložité dostať naozaj dobrú rolu. Pri otázke, aká je jej prvá spomienka na divadlo, prekvapila odpoveďou. „Ja mám vždy trému. Je to vždy tréma. Sprevádza ma po celé tie roky, ale naučila som sa s tým bojovať,“ dodala.

Emíliu Vášáryovú si pozrite už 10. októbra o 20.30 na Jednotke v relácii Sieň slávy, kde sa o nej dozviete omnoho viac. Nielen od nej.

25 50 75 90