Úvod Novinky Osobnosti

Emil Horváth a jeho krásne slová o Slovenskej televízii. Čo mu však vzala?

V ďalšej časti šou Sieň slávy uvedieme do siene slávy herca Emila Horvátha.

Emil Horváth a jeho krásne slová o Slovenskej televízii. Čo mu však vzala?

Každý štvrtok o 20.30 na Jednotke uvádzame nejakú slávnu osobnosť do Siene slávy. Moderátor Vlado Kobielsky prevedie osobnosť celou reláciou spolu s jej hosťami a kapela Fragile tomu dodáva tú správnu krásnu atmosféru.

Tentoraz túto poctu prijme herec Emil Horváth. Čo to pre neho znamená? „Je to len určitý okamih, ako keď futbalové mužstvo vyhrá v sobotu a potom ide hrať odvetu a už zajtra to neplatí,“ povedal pokorne.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Vyznanie Slovenskej televízii

„Neznevažoval by som to v tom zmysle, že toto je jednoducho inštitúcia Slovenská televízia, predtým Československá televízia. Mal som tu množstvo nádherných príležitostí a dá sa povedať, že na tej umeleckej tvorbe, filmovej tvorbe a tak ďalej sa mohol človek zrazu etablovať v mnohých projektoch, okrem divadla,“ zaspomínal si.

emil-horvath-s-ocenenim-v-sieni-slavy

Slovenská televízia spopularizovala aj divadlo a podľa neho tak vedela ľudí ovplyvniť. „Bola to spolupráca, kde sme sa stretávali herci z celého Slovenska, vtedy Československa. Takže, ani nie to, že vstupujem do siene slávy, ale kvitujem to, že je to práve v Slovenskej televízii. dá sa povedať, že som mal dvoch zamestnávateľov. Divadlo a túto televíziu,“ dodal.

Čo mu herectvo vzalo?

Každý herec, ktorý sa stane slávnym musí počítať aj s tým, že jeho súkromný život už nebude až taký súkromný. Kedysi nebol bulvár a nebolo to také výrazné. To priznal aj Emil Horváth.

„Jednu vec chcem povedať, aj trochu nostalgicky, že všetko to chcelo čas. A ten mi televízia zo súkromného života vzala. Ale neukradla, dal som ho dobrovoľne. V umeleckej brandži je ten čas dnes prvoradý. Nakrúca sa 12 hodín s hodinovou pauzou. Človek, keď ide ešte potom hrať večer do divadla, asi nemusím vysvetľovať, či má čas na súkromný život.“

Ukrojilo mu to z neho veľké množstvo času, no zároveň priznal, že to bolo veľmi naplňujúce a prinieslo do súkromného života aj bonusy.

Sledujte Sieň slávy s Emilom Horváthom vo štvrtok 17. októbra o 20.30 na Jednotke.

25 50 75 90