Po siedmom kole najsladšej šou jesene v RTVS Pečie celé Slovensko zostalo už iba päť súťažiacich. Svojho sna stať sa najlepšou amatérskou pekárkou sa musela vzdať sympatická a večne usmiata Naďa.
Zavítala však do Dámskeho klubu, kde pripravila tri zaujímavé recepty:
- bezlepkový makovec so slivkami
- karamelovo-kávový likér
- baskický pripálený cheesecake
A práve týmto netradičným cheesecakeom chce priviesť úplných začiatočníkov a začiatočníčky k pečeniu.
Ide totiž o rustikálny cheesecake, pri ktorom sa porušujú všetky zákony správnej prípravy týchto obľúbených koláčov.
Pravidlá neplatia
Na rozdiel od klasického cheesecakeu sa ten baskický pečie v rúre vopred vyhriatej až na 235 stupňov Celzia.
Práve preto jeho hmota v rúre prudko narastie, pripečie sa až do čierna a následne po vybratí (35 minút) a vychladnutí spľasne.
Vnútro baskického pripáleného cheesecakeu je po upečení trasľavé, no takto to je správne. Jeho krémovú chuť si zamilujete.
Sen do budúcna
Naďa v Dámskom klube prezradila, že po účastí v šou Pečie celé Slovensko by sa rada venovala úplným pekárským začiatočníkom a rada by ich priviedla k láske k pečeniu tak, ako kedysi ju priviedla k pečeniu jej babička a mama.
Celú reláciu Dámsky klub si môžete pozrieť zadarmo a bez reklamy v online archíve.
Nájdete tam aj celú siedmu epizódu šou Pečie celé Slovensko.
Receptami od Nadi, ale aj ďalších súťažiacich sa môžete inšpirovať na webe pecieceleslovensko.sk
Foto: Instagram Nadi Repkovej / RTVS