Ak ste sa rozhodli naskočiť na tento vlak smerujúci k peknej postave a zdravému telu, tak si zapíšte tento recept.
Muffin poznáme ako sladké koláčiky, ktorých príprava je pomerne jednoduchá a výsledok precukrený. Skúste ich tentokrát na slano s tofu. Recept poteší každého, kto potrebuje doplniť bielkoviny alebo len vyskúšať niečo nové na raňajky.
„Takéto muffiny majú veľmi málo energie a hlavne obsahujú všetko, čo potrebujú,“ hovorí odborník na zdravý životný štýl, Michal Páleník, pre Rádio Slovensko.
Ich zloženie predstavuje proteínovú bombu. Tofu, mozzarella a morčacia šunka sú zdrojom bielkovín. Vlákninu doplníme cuketou a cibuľkou. Takáto pochúťka je splneným raňajkovým snom.
Potrebujeme
1 a 1/5 balenia tofu
1/5 cukety
1/5 stredne veľkej cibule
5 plátkov morčacej šunky (min. 90% obsahu mäsa)
1/5 mozzarelly
70g sušených paradajok
RTVS online
Postup
Z tofu najskôr vyžmýkame, čo najviac vody. Vložíme do misky a roztlačíme vidličkou. Cuketu nastrúhame na jemno a rovnako dôsledne vyžmýkame. Cuketu zmiešame s tofu, pridáme nakrájanú šunku, nastrúhaný syr a cibuľu. Prisypeme sušené paradajky a všetko spolu premiešame.
Nezabudnite zmes osoliť a okoreniť. Použiť môžete korenie podľa vašej chuti, od červenej papriky až po oregano.
Pripravenú zmes postupne dávkujeme do silikónovej formy. Cesto poriadne popritláčame. Ak nemáte formu na muffiny, môžete piecť aj v zapekacej mise.
Pečieme ho približne 35 minút na 185 ˚.
25 50 75 90