Klasická Pavlova torta môže mať rôzne podoby Majsterka pekárka Lucka, ktorá sa stala víťazkou druhej série šou Pečie celé Slovensko, ju pripravuje vo forme rolády.
"Rada sa s vami podelím o môj recept na našu milovanú nafufňanú roládu," hovorí s úsmevom o nadýchanom, lahodnom dezerte sympatická cukrárka. "Postup je rovnaký ako pri klasickej pavlovke," dodáva Lucka.
Postup
"Rada sa s vami podelím o môj recept na našu milovanú nafufňanú roládu," hovorí s úsmevom o nadýchanom, lahodnom dezerte sympatická cukrárka. "Postup je rovnaký ako pri klasickej pavlovke," dodáva Lucka.
Recept na Pavlovu roládu od Lucky
Suroviny
- 150 g bielkov
- 300 g kryštálového cukru
- 1 PL octu
- 1 PL škrobu
- 300 ml šľahačky
- 250 g mascarpone
- 2 PL lyžice práškového cukru
- ovocie na ozdobenie
Postup
- Bielky mierne vyšľaháme a postupne pridávame cukor. Následne vyšľaháme do tuha na maximálnych otáčkach.
- Pridáme škrob a ocot a šľaháme spolu ešte minútu. Vyšľahanú hmotu rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri 150 stupňoch 30 minút.
- Ešte horúci upečený plát preložíme na pocukrovaný papier hlavou dole a stiahneme papier, na ktorom sa piekol.
- Necháme vychladnúť približne 20 minút. Medzičasom si vyšľaháme krém zo šľahačky, mascapone a práškového cukru.
- Po vychladnutí plát naplníme nadýchaným krémom, obľúbeným ovocím a stočíme do rolády. Vrch ozdobíme podľa fantázie.
Len tak mimochodom, tretia séria šou Pečie celé Slovensko už túto jeseň.