Recept na Pavlovu tortu podľa Lucie. Upečte ju ako roládu
Rodina víťazky druhej série šou Pečie celé Slovensko tento dezert miluje.
Klasická Pavlova torta môže mať rôzne podoby Majsterka pekárka Lucka, ktorá sa stala víťazkou druhej série šou Pečie celé Slovensko, ju pripravuje vo forme rolády.
"Rada sa s vami podelím o môj recept na našu milovanú nafufňanú roládu," hovorí s úsmevom o nadýchanom, lahodnom dezerte sympatická cukrárka."Postup je rovnaký ako pri klasickej pavlovke," dodáva Lucka.
Recept na Pavlovu roládu od Lucky
Suroviny
150 g bielkov
300 g kryštálového cukru
1 PL octu
1 PL škrobu
300 ml šľahačky
250 g mascarpone
2 PL lyžice práškového cukru
ovocie na ozdobenie
Postup
Bielky mierne vyšľaháme a postupne pridávame cukor. Následne vyšľaháme do tuha na maximálnych otáčkach.
Pridáme škrob a ocot a šľaháme spolu ešte minútu. Vyšľahanú hmotu rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri 150 stupňoch 30 minút.
Ešte horúci upečený plát preložíme na pocukrovaný papier hlavou dole a stiahneme papier, na ktorom sa piekol.
Necháme vychladnúť približne 20 minút. Medzičasom si vyšľaháme krém zo šľahačky, mascapone a práškového cukru.
Po vychladnutí plát naplníme nadýchaným krémom, obľúbeným ovocím a stočíme do rolády. Vrch ozdobíme podľa fantázie.