Úvod Novinky Pečie celé Slovensko

Skúste to na Vianoce bezlepkovo. Parížske rožky od pekára Marka

Podľa slov pekára Marka sú to tie naj parížske rožky, preto by nemali chýbať na sviatočnom stole.

Skúste to na Vianoce bezlepkovo. Parížske rožky od pekára Marka

Parížske rožky sú vhodné nielen pre ľudí s bezlepkovou diétou, ale aj pre tých, ktorí chcú na Vianoce ľahšie maškrtiť.

Vyskúšajte preto recept na bezlepkové parížske rožky od súťažiaceho z druhej série Pečie celé Slovensko Marka.

Recept na parížske rožky

Cesto

  • 300 g cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 300 g mletých vlašských orechov
  • 4 vaječné bielky

Parížske rožky

Krém

  • 4 žltky
  • 2 celé vajcia
  • 200 g cukru
  • 4 PL kakao
  • 500 g masla

Poleva

  • 200 g čokolády
  • 100g tuku na pečenie

Postup:

  1. Cesto - Bielky a cukor rozpustíme vo vodnom kúpeli a zohrejeme na cca 72-76 stupňov. Dáme šľahať cca na 15 minút - do vyšlahanej zmesi opatrne vmiešame orechy. "Pozor, iba trochu miešame, aby sa nám cesto nezničilo," upozorňuje Marek.
  2. Dáme do cukrárskeho vrecka a tvarujeme rožteky. Pečieme na 190 stupňov cca 6 minút, a necháme vo vypnutej pootvorenej rúre ešte 10 minút.
  3. Krém: Vajcia zmiešame s cukrom, zohrievame ich nad vodným kúpeľom a zohrejeme na cca 72 - 76 stupňov.
  4. Dáme šľahať a po vyšľahaní pridáme kakao a po malých kockách maslo. Na konci krém zredne, treba šlahať ďalej a zhustne. Presunieme do cukrárenského vrecka a nanesieme na rožteky.
  5. Hotové necháme v chladničke alebo vonku na chlade cca 2 hodiny a ked stuhnú namáčame ich v čokoládovej poleve.

Viac inšpirácii nielen na vianočné pečenie nájdete na webe pecieceleslovensko.sk.

25 50 75 90