Úvod Novinky Pečie celé Slovensko

Vyčarujte si plnený medovník s receptom od pekárky Zuzky

Posilnite kúzlo Vianoc vďaka medovníku s bohatou plnkou. Upečte ho tak, ako súťažiaca Pečie celé Slovensko 2.

Vyčarujte si plnený medovník s receptom od pekárky Zuzky

Vianočné pečenie je čarovné. Stávajú sa z nás pekáry a pekárky, ktorí na sviatočný stôl vykúzlia dobroty všetkých druhov.

Pridajte do zoznamu vianočných koláčov aj plnené medovníky od čarodejnice v kuchyni - pekárky Zuzky.

Recept na plnený vianočný medovník

Suroviny

  • 250 g kryštálového cukru
  • 250 g medu
  • 4 vajcia
  • 1 ČL sódy bikarbóny
  • 2 ČL perníkového korenia
  • 650 g chlebovej múky
  • slivkový lekvár
  • sušené figy
  • kandizované ovocie
  • orechy
  • hrozienka
  • kúsky čokolády
  • žĺtko na potretie

Plnený medovník od Zuzky

Postup

  1. Vajcia s cukrom a s medom vyšľaháme.
  2. Do múky primiešame sódu bikarbonu a korenie a zmiešame s vajciami a cukrom. Dobre premiešame a necháme v chlade cez noc.
  3. Na druhý deň rozohrejeme rúru na 180 stupňov. Cesto rozdelíme na 2 časti, rozvaľkáme, natrieme džemom
  4. Sušené ovocie, orechy a čokoládu nakrájame na drobné časti a posypeme nimi džem
  5. Medovníky zatočíme, potrieme žĺtkom a pečieme 30-40 minút.

Viac nápadov na vianočné pečenie ponúkajú recepty na webe pecieceleslovensko.sk.

25 50 75 90