Vianočné pečenie je čarovné. Stávajú sa z nás pekáry a pekárky, ktorí na sviatočný stôl vykúzlia dobroty všetkých druhov.
Pridajte do zoznamu vianočných koláčov aj plnené medovníky od čarodejnice v kuchyni - pekárky Zuzky.
Recept na plnený vianočný medovník
Suroviny
- 250 g kryštálového cukru
- 250 g medu
- 4 vajcia
- 1 ČL sódy bikarbóny
- 2 ČL perníkového korenia
- 650 g chlebovej múky
- slivkový lekvár
- sušené figy
- kandizované ovocie
- orechy
- hrozienka
- kúsky čokolády
- žĺtko na potretie
Postup
- Vajcia s cukrom a s medom vyšľaháme.
- Do múky primiešame sódu bikarbonu a korenie a zmiešame s vajciami a cukrom. Dobre premiešame a necháme v chlade cez noc.
- Na druhý deň rozohrejeme rúru na 180 stupňov. Cesto rozdelíme na 2 časti, rozvaľkáme, natrieme džemom
- Sušené ovocie, orechy a čokoládu nakrájame na drobné časti a posypeme nimi džem
- Medovníky zatočíme, potrieme žĺtkom a pečieme 30-40 minút.
Viac nápadov na vianočné pečenie ponúkajú recepty na webe pecieceleslovensko.sk.