Úvod Novinky Pečie celé Slovensko

Sladký Valentín podľa Ďoďa. S minitortičkou potešíte polovičku

Aj malý sladký dezert povie na Valentína viac ako tisíc slov. Skúste recept od Ďoďa.

Sladký Valentín podľa Ďoďa. S minitortičkou potešíte polovičku

Sviatok všetkých zaľúbených je ideálnou príležitosťou, ako prejaviť svojej láske city v podobe lahodného dezertu.

S vanilkovou minitortičkou od pekára Ďoďa určite nespravíte krok vedľa a pečenie zvládnu aj pekári začiatočníci.

Recept na vanilkovú minitortičku

Suroviny na korpus:

  • 6 vajec
  • 6 PL práškového cukru
  • 6 PL polohrubej múky
  • 1 ks kypriaceho prášku do pečiva
  • 1 PL kakao
  • Soľ

Suroviny na krém:

  • 200 ml šľahačka
  • ½ vanilkového lusku
  • 250 g tvaroh alebo mascarpone

ďoďove minitortičky.jpg

Postup:

  1. Oddelíme si bielky a žĺtky. Z bielkov vyšľaháme túhy sneh. Žĺtky spolu s cukrom vyšľaháme, pridáme kakao, soľ.
  2. Následne pridávame múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva striedavo s tuhými bielkami. Nanesieme na plech, ktorý vystelieme papierom na pečenie.
  3. Pečieme pri 180 stupňoch 20 minút. Po upečení necháme vychladnúť a vykrajujeme kolieska.
  4. Medzi tým si pripravíme krém. Vanilkový lusk varíme so smotanou a necháme lúhovať v chladničke. Po schladnutí lusk vyberieme a vyšľaháme.
  5. Pridáme mascarpone alebo tvaroh a osladíme práškovým cukrom (podľa chuti). Takto pripravený krém nanášame na mini korpusy, ktoré sme pred tým potreli jahodovým džemom. Postup opakujeme aj pri ďalšej vrstve.
  6. Nakoniec poprášime kakaom a nanesieme vyšľahanú šľahačku s bielou čokoládou a ozdobíme jahodou.

Želáme sladkého Valentína!

25 50 75 90