Sviatok všetkých zaľúbených je ideálnou príležitosťou, ako prejaviť svojej láske city v podobe lahodného dezertu.
S vanilkovou minitortičkou od pekára Ďoďa určite nespravíte krok vedľa a pečenie zvládnu aj pekári začiatočníci.
Recept na vanilkovú minitortičku
Suroviny na korpus:
- 6 vajec
-
6 PL práškového cukru
-
6 PL polohrubej múky
- 1 ks kypriaceho prášku do pečiva
- 1 PL kakao
- Soľ
Suroviny na krém:
- 200 ml šľahačka
- ½ vanilkového lusku
- 250 g tvaroh alebo mascarpone
Postup:
- Oddelíme si bielky a žĺtky. Z bielkov vyšľaháme túhy sneh. Žĺtky spolu s cukrom vyšľaháme, pridáme kakao, soľ.
- Následne pridávame múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva striedavo s tuhými bielkami. Nanesieme na plech, ktorý vystelieme papierom na pečenie.
- Pečieme pri 180 stupňoch 20 minút. Po upečení necháme vychladnúť a vykrajujeme kolieska.
-
Medzi tým si pripravíme krém. Vanilkový lusk varíme so smotanou a necháme lúhovať v chladničke. Po schladnutí lusk vyberieme a vyšľaháme.
- Pridáme mascarpone alebo tvaroh a osladíme práškovým cukrom (podľa chuti). Takto pripravený krém nanášame na mini korpusy, ktoré sme pred tým potreli jahodovým džemom. Postup opakujeme aj pri ďalšej vrstve.
- Nakoniec poprášime kakaom a nanesieme vyšľahanú šľahačku s bielou čokoládou a ozdobíme jahodou.
Želáme sladkého Valentína!