Úvod Novinky Pečie celé Slovensko

Medový krémeš od Tomáša. Taký dobrý, že do druhého dňa neostane

Verte nám, že tento recept vyskúšate niekoľkokrát.

Medový krémeš od Tomáša. Taký dobrý, že do druhého dňa neostane

Medový krémeš - už len predstava, že by sa mohol objaviť na stole, je príjemná. Trúfate si však ho aj upiecť? Jeho príprava je možno trochu dlhšia, avšak výsledok stojí za to.

Skúste si ho pripraviť podľa receptu od pekára Tomáša z druhej série šou Pečie celé Slovensko. Ani on sám nedokázal odolať a koláč ochutnal skôr, ako by sa malo.

Recept na medový krémeš od Tomáša

Medové pláty

  • 250 g hladkej múky
  • 100 g práškového cukru
  • 50 g masla
  • 1 vajce
  • 1 žĺtok
  • 1 PL medu
  • 1 PL  rumu
  • 1 PL mlieka
  • 1 ČL sódy

Medový krémeš od Tomáša.jpg

Plnka

  • 1 l mlieka
  • 3 vajcia
  • 150 g práškového cukru
  • 2 ks pudingového prášku
  • 1 PL hladkej múky
  • 30 g masla
  • 500 ml 33% šľahačkovej smotany

Postup

  1. Medové pláty - Všetky suroviny si dáme do jednej misky a vypracujeme cesto. Vypracované cesto si zakryjeme a dáme do chladničky odpočívať na cca 30min. Zapneme rúru na 180 stupňov.
  2. Cesto si vyberie s chladničky a rozdelíme si ho na polovice. Každú polovicu rozvaľkáme na papieri na pečenie. Podsypávame múkou, aby sa cesto nelepilo. Cesto rozvaľkáme do štvorca na veľkosť 28 x 28centimetrov.
  3. Pláty dáme po jednom piecť do rúry na 5 minút. Po upečení ich necháme vychladnúť.
  4. Plnka - Mlieko, žĺtky, hladkú múku a pudingový prášok poriadne premiešame v hrnci a dáme variť. Stále miešame, aby sa zmes neprichytila o spodok hrnca.
  5. Ak je puding pripravený, tak vypneme platňu, dáme doň maslo a premiešame.
  6. Bielky vyšľaháme s práškovým cukrom do peny. Miešame asi 5 minút. Náasledne ich prelejeme do pudingu a poriadne, ale zľahka premiešame. Šľahačku si vyšľaháme a dáme do chladničky.
  7. Postup skladania - Na dosku alebo na plech si dáme rafik, do ktorého dáme jeden medový plát. Zalejeme ho plnkou a dáme vychladiť aspoň na pol hodinu. Po pol hodine vyberieme z chladničky, puding nesmie byť veľmi studený a ani veľmi horúci. Dáme naň vyšľahanú šľahačku a rozotrieme, netlačímé iba jemne rozotierame, na záver dáme druhý plat na vrch a troška popritláčame.
  8. Dáme do chladničky oddychovať aspoň do druhého dňa.
25 50 75 90