Úvod Novinky Pečie celé Slovensko

Janka na Veľkú noc pečie posúch s medvedím cesnakom. Tu je recept

Do veľkonočného posúcha môžete ukryť aj iné bylinky. 

Janka na Veľkú noc pečie posúch s medvedím cesnakom. Tu je recept

K mäsovým výrobkom a vajíčkam sa na Veľkú noc padne vhod domáci posúch. Pridajte doň medvedí cesnak, ako to robí pekárka Janka z druhej série Pečie celé Slovensko.

"Môžem spoľahlivo povedať, že tento posúch v kombinácii s medvedím cesnakom si zamilujete," hovorí usmievavá finalistka najsladšej šou RTVS.

Recept na posúch s medvedím cesnakom

Cesto

  • 400 g hladkej múky
  • 300 ml vlažnej múky
  • 7 g sušeného droždia
  • soľ
  • rasca
  • semienka na ozdobu

Jankin veľkonočný posúch.jpg

Náplň

  • 60 g medvedieho cesnaku so soľou
  • 100 g maste

Postup

  1. Do misky dáme všetky suroviny na cesto a vypracujeme tuhšie cesto, ktoré dáme na približne hodinu kysnúť.
  2. Po hodine skontrolujeme cesto, a ked je dostatočne nakysnuté, preložíme ho na pomúčenú dosku a rozvaľkáme ho na hrúbku pol centimetra. Po celom povrchu rozotrieme masť, a potom aj medvedí cesnak.
  3. Cesto zrolujeme a zatočíme ho do tortovej formy o priemere 22 cm, ktorú sme si vystlali papierom na pečenie. Celý povrch potrieme masťou a posypeme semienkami.
  4. Dáme podkysnúť zhruba na pol hodinu a vložíme do rúry, ktorú sme si rozohriali na 230 stupňov. Necháme piecť 15 minút, potom teplotu znížime na 180 stupňov a dopekáme zhruba pol hodinu.
  5. Vyberieme posúch a prikryjeme ho miskou na 30 minút. Potom odokryjeme a necháme vychladnúť.

Veľkonočný posúch s medvedím cesnakom.jpg

"Ak nemáte medvedí cesnak, môžete ho nahradiť petržlenovou vňaťou s cesnakom, pažítkou, bazalkou s cesnakom a píniovými orieškami," dodáva Janka.

Nezabudnite sledovať veľkonočný špeciál Pečie celé Slovensko na Veľkonočnú nedeľu o 20:10 hod na Jednotke.

25 50 75 90