Úvod Novinky Pečie celé Slovensko

RECEPT: Zelený štvrtok so špenátovou bublaninou, ktorú zvládne každý

Jednoduchý hrnčekový recept na Veľkú noc si pripravil pekár Marek z Pečie celé Slovensko 2.

RECEPT: Zelený štvrtok so špenátovou bublaninou, ktorú zvládne každý

Zelený štvrtok je za rohom. Pripravte si jednoduchý a rýchly zelený koláč podľa receptu zo šou Pečie celé Slovensko. Ako tvrdí svojský pekár, dokáže ho pripraviť aj človek, ktorý ešte nikdy nepiekol.

Recept na špenátovo-višňovú bublaninu

Suroviny

  • 2 HR polohrubej múky
  • 1 HR cukru
  • 1 HR špenátovej pasty
  • 3 vajcia
  • 1/5 HR oleja
  • 1 kypriaci prášok do pečiva
  • vanilkovú esenciu, štipku soli
  • 250 g mrazených višní

Špenátová bublanina.jpg

Postup

  1. Zmiešame spolu všetky suché suroviny tak, aby kypriaci prášok do pečiva bol rovnomerne v celej zmesi.
  2. Postupne pridávame vajcia, zamiešame ich (kto chce, môže si osobitne vymiešať sneh z bielkov).
  3. Pridáme mokré suroviny a poriadne premiešame, kým nevznikne jednoliata zmes.
  4. Nalejeme na vymastený a vysypaný plech, posypeme višňami a dáme do predhriatej rúry piecť na 160 stupňov cca 30 minút. Či je bublanina upečená, zistíte pomocou špajdle.

Viac veľkonočných inšpirácií nájdete aj na stránke Pečie celé Slovensko.

25 50 75 90