Zelený štvrtok je za rohom. Pripravte si jednoduchý a rýchly zelený koláč podľa receptu zo šou Pečie celé Slovensko. Ako tvrdí svojský pekár, dokáže ho pripraviť aj človek, ktorý ešte nikdy nepiekol.
Recept na špenátovo-višňovú bublaninu
Suroviny
- 2 HR polohrubej múky
- 1 HR cukru
- 1 HR špenátovej pasty
- 3 vajcia
- 1/5 HR oleja
- 1 kypriaci prášok do pečiva
- vanilkovú esenciu, štipku soli
- 250 g mrazených višní
Postup
- Zmiešame spolu všetky suché suroviny tak, aby kypriaci prášok do pečiva bol rovnomerne v celej zmesi.
- Postupne pridávame vajcia, zamiešame ich (kto chce, môže si osobitne vymiešať sneh z bielkov).
- Pridáme mokré suroviny a poriadne premiešame, kým nevznikne jednoliata zmes.
- Nalejeme na vymastený a vysypaný plech, posypeme višňami a dáme do predhriatej rúry piecť na 160 stupňov cca 30 minút. Či je bublanina upečená, zistíte pomocou špajdle.
Viac veľkonočných inšpirácií nájdete aj na stránke Pečie celé Slovensko.