Úvod Novinky Pečie celé Slovensko

Chcete na Veľkú noc upiecť barančeka? Pomôže recept od Alenky

Ozdobte sviatočný stôl pistáciovým barančekom od súťažiacej z Pečie celé Slovensko 1.

Chcete na Veľkú noc upiecť barančeka? Pomôže recept od Alenky

Niet azda typickejšieho koláča na Veľkú noc akým je veľkonočný baranček. Existuje niekoľko receptov, my vám prinášame ten od pekárky Alenky Sabolovej, ktorá sa zaskvela v prvej sérii najsladšej šou RTVS Pečie celé Slovensko. Ukryla doň pistácie v kombinácii s malinami.

Recept na pistáciového veľkonočného barančeka

Cesto

  • 120 g hladkej múky
  • 120 g práškového cukru
  • 3 PL oleja
  • 1 KL prášku do pečiva
  • 40 g pistáciovej pasty
  • 70 g nesolených pistácii

PCS2-ep13-kreativna-Alenka.jpg

Plnka

  • 250 g mascarpone
  • 120 ml šľahačkovej smotany
  • 20 g lyofilizovaných malín
  • 100 g malinového pyré
  • 50 g čerstvých malín

Poleva

  • 1 vaječný bielok
  • 350 g práškového cukru
  • Šťava z citróna

Postup

  1. Vajcia s cukrom vyšľaháme, pridáme olej, pastu, nasekané pistácie a primiešame múku s práškom do pečiva a vylejeme do vymastenej formy. Pečieme pri teplote 170 stupňov 20-25 minút.
  2. Na plnku si vyšľaháme šľahačkovú smotanu do tuha, pridáme mascarpone a opäť dobré vyšľaháme. Pridáme malinové pyré a lyofilizované maliny. S touto hmotou naplníme barančeka, kde na plnku poukladáme aj čerstvé maliny.
  3. Polevu pripravíme vymiešaním všetkých surovín do hladkej vláčnej hmoty.

Viac receptov na veľkonočných barančekov nájdete na webe Pečie celé Slovensko. Ktorý z nich bude porotkyniam Jožke a Petre najviac chutiť sa dozviete vo veľkonočnom špeciáli Pečie celé Slovensko v nedeľu o 20:10 hod na Jednotke.

25 50 75 90