Úvod Novinky Pečie celé Slovensko

Recept na Alenkine minipavlovky. Malé, chutné, neodolateľné

Podľa videoreceptu od finalistky Pečie celé Slovensko sa podaria aj vám.

Recept na Alenkine minipavlovky. Malé, chutné, neodolateľné
Pamätáte si ešte finalistov prvej série Pečie celé Slovensko? Medzi finalistami bola aj energická východniarka Alenka Sabolová.

Sympatická pekárka zo Sliepkoviec to nakoniec dotiahla až do finále.

Radosť Alenky a Nade po vyhlásení víťaza tretej časti Pečie celé Slovensko

Alenka patrila k najtemperamentnejším finalistkám a pečeniu sa venuje stále. Vyskúšajte videorecept na  jej minipavlovky. 

Recept na minipavlovky od Alenky

Suroviny

  • 4 bielky
  • 250 g kryštálového cukru
  • 100 g práškového cukru
  • 1PL vínny ocot

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Postup

  1. Bielky s cukrom zahrejeme nad vodným kúpeľom na teplotu 55 stupňov. Kto nemá teplomer, tak vyskúša prstami bielka a keď nie je cítiť cukor, vtedy sú bielka dostatočne zohriaté a cukor rozpustený.
  2. Bielky šľaháme na stredných otáčkach do zhustnutia, a potom pridáme práškový cukor, vanilkový extrakt a vínny ocot. Pri vysokých otáčkach došľaháme úplne do tuha.
  3. Nanesieme na plech vystlaný papierom na pečenie a sušíme 90 minút pri teplote 80-90 stupňov. Po vysušení nechám vychladnúť v pootvorenej rúre.

Ako napísala Alenka na svojom Facebooku, z tejto dávky upečiete 20 kusov minipavloviek.

Na tretie pokračovanie najsladšej šou RTVS sa môžete tešiť už na jeseň.

25 50 75 90