Úvod Novinky Pečie celé Slovensko
Šou opustila Mišindel. V ohrození bola aj Mirka
Šou opustila Mišindel. V ohrození bola aj Mirka

Šou opustila Mišindel. V ohrození bola aj Mirka

Tanec, spev, dobrá nálada a slovenské dobroty. Štvrté kolo šou Pečie celé Slovensko sa nieslo v atmosfére tradícií a jarmoku.

Desiatka finalistov zaujala svoje pozície pri pekárskych pultoch, aby odštartovali večernú náladu vypekaním tradičných pochutín. Štvrtý diel bol nie len o dobrej nálade, ale aj malých prekvapeniach.

PCS3-epi4-PidanyPhoto-06972.jpg

V osobnej výzve súťažiaci dokázali, že aj tradičná bublanina môže byť skutočne netradičná a napiecť ju podľa očakávaní nemusí byť jednoduché. Najlepšie sa darilo Danke, ktorá svojim výkonom dojala porotkyňu Petru Tóthovú. "Toto je niečo, čo by malo zažiť každé dieťa. Že si dá, a že mu je dobre." Ohodnotila Petra bublaninu od Danky.

PCS3-epi4-PidanyPhoto-07027.jpg

Naopak, Mirke sa v osobnej výzve nedarilo. Jej bublanina prekypela a v konečnom výsledku sa nedopečená prepadla. Tento výsledok ju ohrozil na účasti v šou.

PCS3-epi4-PidanyPhoto-06497.jpg

Kým sa bublaniny na rôznych plechoch a rôznych príchutí piekli, Patrik povykrúcal dievčatá a spoločne si zaspievali. Dobrá nálada súťažiacich neopúštala ani v ďalších výzvach.

Technická výzva od Jožky bola naopak slaná. K receptu na langoše z kysnutého cesta mala pre pekárov jednu radu: "Teplo a bublinky sú váš najlepší kamarát." Pripraviť kvalitné cesto na langoše je náročné.

Na poslednom mieste skončila Mišindel, ktorej sa práca s kysnutým cestom nevydarila. V poslednej trojici sa ocitli tiež Adam a Luci. Najlepšie langoše pripravila Timi, ktorá len o chlp predbehla Danku. 

PCS3-epi4-PidanyPhoto-07700.jpg

Po vyhodnotení prvých dvoch výziev sa do ohrozenia dostali Mirka a Mišindel. Čakala ich rozhodujúca kreatívna výzva - frgál. Výsledok závisel od práce s kysnutým cestom, správne zvolenej náplne a nápaditého zdobenia.

Pečie celé Slovensko na desktope  Pečie celé Slovensko na mobile

Krásne prevedenie sa podarilo Timi a Tomášovi, ktorý svoj frgál piekol na 25ty pokus. Zadarilo sa aj Mirke, ktorú spomienka na babičku dojala k slzám.

Najviac zahviezdila Danka, ktorej sa okrem titulu "kráľovná kysnutého cesta" ušiel aj titul pekárky týždňa.

_DSC6137.jpg

Najťažším momentom každej epizódy je vyhlásenie končiaceho pekára. Po štvrtom kole šou opustila Mišindel. "Ja si vážim, ako sme si medzi sebou dokázali pomôcť. A veľmi si cením, že mnohí títo šikovní ľudia ma berú ako priateľa, ako človeka, čo im možno tiež trošku pomohol. Keď prídem domov, bude mi za nimi smutno."

_DSC6201.jpg

Celú epizódu si môžete pozrieť znova v archíve Pečie celé Slovensko.

Piate kolo najsladšej šou uvidíte v nedeľu 29.10. o 20:30 na Jednotke.

25 50 75 90
Zdroj: RTVS

Živé vysielanie ??:??

Televízia