Úvod Novinky Pečie celé Slovensko
Šou opustil Patrik: Som na seba hrdý
Šou opustil Patrik: Som na seba hrdý

Šou opustil Patrik: Som na seba hrdý

Siedme kolo dýchalo jesennou atmosférou. Pekári a pekárky čerpali jesenné inšpirácie v ingredienciách aj v zdobení.

Osobná výzva siedmeho kola bola slaná. Pekári a pekárky upiekli slaný koláč, ktorého základom je typická jesenná potravina. Na jeho upečenie dostali dve a pol hodiny.

Porotkyne veľmi ocenili Katkin mäsový pie so šípkovým dipom. „Toto by som vedela jesť celú jeseň“ zhodnotila Petra. Timi zaujala vegetariánskym koláčom s gaštanovým dipom, ktorého chuť porotkyne príjemne prekvapil. Darilo sa tiež Mirke, ktorá pripravila vynikajúci trhací chlebík .

Timi_Paťo_pcs3.jpg

Menej šťastia mal Tomáš so svojim špenátovým gréckym koláčom . Porotkyne boli kritickejšie aj voči Patrikovi, ktorého baklažánový koláč síce žiaril jesenným farbami, ale mal niekoľko nedostatkov. „Cítim sa asi ako tá slanina. Tak nedopečene.“ povedal Patrik po vyhodnotení osobnej výzvy.

patrik.jpg

„Oheň je dobrý sluha, ale zlý pán.“ Takto znelo heslo technickej výzvy od Petry.

Súťažiacich čakali gaštanové jazýčky s flambovanými gaštanmi navrchu. Najťažšou úlohou bola opäť práca s čokoládou a správne šľahanie šľahačky. „Najčastejšou chybou v tejto šou je šľahačka alebo napríklad namáčanie do čokolády “ potvrdzuje Petra.

_DSC8566.jpg

Napečené dezerty prekvapili porotkyne už od dverí. Všetky jazýčky boli na pohľad vydarené. „Toto je krásne" boli prvé slová porotkyne Petry. Rozdiely v hodnoteniach boli skutočne malé a pekárske sily takmer vyrovnané. „Tak krásne urobená technická výzva s takými úžasnými výsledkami, kde naozaj budú rozhodovať len malinké detaily tu dávno nebola.“

Na posledných dvoch miestach sa umiestnili Mirka a Patrik. Prvému miestu sa potešila Timi. „Už tretíkrát tu stojím s prvým miestom, takže ja som strašne šťastná z toho“ teší sa Timi.

„Vychádza mi z toho, že sa musím extrémne snažiť, ak nebudem chcieť ísť domov, čo nechcem.“ vyjadril sa Patrik k svojmu siedmemu miestu v technickej výzve. 

Nasledovala rozhodujúca kreatívna výzva. Finalisti pripravovali poschodové torty zdobené farebným sušeným ovocím, v ktorých si vyskúšali moderné trendy dekorovania.

patri_kreativna_pcs3.jpg

Najväčší stres s dokončením torty mal Patrik, ktorému na pomoc pribehli spolufinalisti. Moderátori odpočívali posledné sekundy, kým na tortu umiestňovali posledné kúsky nepoddajnej dekorácie. „Toto je torta nás všetkých.“ zhodnotil Patrik po ukončení výzvy.

Najlepšie torty položili pred porotkyne Katka, Timi a Luci. Krásne elegantné prevedenie torty pripravila aj Danka. Do zóny ohrozenia sa nakoniec dostali poslední dvaja chlapi v súťaži - Tomáš a Patrik.

Katka_kreativna_pcs3.jpg

Katkina torta s ananásovými kvetmi zabodovala. Upiekla ju pre mamu, aby jej vynahradila tú narodeninovú, ktorú jej napiecť nestihla. V deň jej narodenín sa na svet vypýtal Katkin syn a tak pečenie torty muselo počkať.

Katka po tretíkrát obhájila titul pekárky týždňa .

Súťaž opustil Patrik , ktorému kreatívna výzva nepriniesla šťastie. Paťov zmysel pre humor, dobrá nálada a pozitívna energia bude v stane chýbať. So šou sa rozlúčil dojemnou rečou.  Nechcem, aby to vyznelo sebecky, ale ja som na seba hrozne hrdý, za to čo som tu dokázal.

patrik_paťo_vypadol_pcs3.jpg

Paťo za všetkých, všetci za Paťa. znel hromadný pozdrav, ktorým sa s Patrikom rozlúčili postupujúci finalisti.

Siedmu epizódu si môžete pozrieť ešte raz v archíve RTVS .

25 50 75 90

Galéria

_DSC8285.jpg patrik.jpg _DSC8137.jpg PCS3-epi7-PidanyPhoto-00181.jpg pato_patrik_pcs3.jpg katka_pekarka_tyzdna_pcs3.jpg PCS3-epi7-PidanyPhoto-00217.jpg _DSC8388.jpg PCS3-epi7-PidanyPhoto-09606.jpg _DSC8255.jpg
Zdroj: RTVS

Živé vysielanie ??:??

Televízia